Budi dio naše mreže

Nova duhovna pjesma mornaričke klape iz Splita dobila je i novi spot snimljen u Hrvatskom nacionalnom svetištu Sv. Josipa u Karlovcu. Pjesma je premijerno prikazana na Youtubeu u podne.

/ Branimir Gubić

Tekst pjesme potpisuje Daniel Načinović, glazbu Bruno Krajcar, a aranžman Mario Božić, Mauro Giorgi i Bruno Krajcar. Spot je snimio i režirao Goran Resovac.

U razgovoru s mons. Antunom Senteom, rektorom Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu saznajemo o kakvoj pjesmi je riječ, a koja je danas objavljena na Youtubeu.

„Bruno Krajcar napisao je pjesmu te ju uglazbio. Tu pjesmu, kasnije su neki izvođači preuzeli i izvodili po svojim župama. S obzirom da je iza nas Godina sv. Josipa i da pobožnost sv. Josipu sve više raste, raduje nas da je ova pjesma danas i objavljena”, rekao je mons. Sente.

Ističe kako klapa Sv. Juraj HRM-a dobro surađuje sa Brunom Krajcarom koji im je ponudio da pjesmu snime i izvedu. „Oni su to napravili, snimili su je kod Brune. S obzirom da je danas vizualno jako važno, bilo im je žao da ne naprave spot. Zahvaljujući Resovcu, vrhunskom snimatelju, došli su u Nacionalno svetište sv. Josipa i snimili ovdje videospot”, kaže.

„Drago mi je da će uoči Josipova biti prezentiran i spot i pjesma autora Brune Krajcara koja lijepo govori o sv. Josipu, zaštitniku naših obitelji i domovine. Vrlo je pjevna i vjerujem da će je mnogi pjevušiti i na taj način častiti sv. Josipa slaveći Boga”, svjedoči rektor svetišta.

Više o pjesmi, njenom nastanku i izvođenju saznajte u razgovoru Marka Bralića, osnivača i zapovjednika klape Sveti Juraj HRM-a i glazbenog urednika HKR-a Slavka Nedića večeras u Sacro ritmu od 20 sati.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja