Budi dio naše mreže

B. Dražen Marija Vargašević i s. Maja Pavla Bašić iz Karmela Božjeg Milosrđa u pelješkoj Kuni pozivaju: Pomozite nam doći do 1000 pretplatnika Youtube kanala "Karmel Božjeg milosrđa" kako bismo olakšali prijenos katehetsko-molitvenih susreta kroz središte liturgijske godine".

/ dz

CIKLUS KATEHETSKO – MOLITVENIH SUSRETA KROZ SREDIŠTE LITURGIJSKE GODINE.

Ciklus katehetsko-molitvenih susreta emitirat će se iz Kune Pelješke: 13. i 27. ožujka, 10. travnja, 1. i 22. svibnja 2021., s početkom u 15.30 sati (KATEHEZA, EUHARISTIJSKO KLANJANJE I SV. MISA), ali je moguće da neki od susreta bude na drugoj lokaciji, uz prethodnu obavijest..

Prijenos susreta bit će na YouTube kanalu “Karmel Božjeg Milosrđa” (molimo pomozite nam doći do 1000 pretplatnika i time nam olakšati prijenos, hvala! :)). Za cjelovito sudjelovanje na daljinu (rad u grupi i sl.) potrebna je prijava na adresu: KBM.totaTua@gmail.com.

Sv. Terezija od Djeteta Isusa i sv. Lica, popularna kao sv. Mala Terezija, svojim duhovnim otkrićem osvojila je svijet na početku dvadesetog stoljeća, a nastavlja to činiti i danas. Njezina autobiografija Povijest jedne duše najčitanija je vjerska knjiga poslije Biblije u Crkvi u 20. st. Izvor je bezbrojnih svećeničkih i redovničkih zvanja i mnogih obraćenja. Mladenački duh i jednostavnost, a u isto vrijeme duboko proživljena mudrost i snaga neka su od obilježja ove mlade i svete bosonoge karmelićanke iz Karmela u Lisieuxu.

Osjećajući privlačnost različitih zvanja, ljubav joj je dala ključ njezinoga kontemplativnog poziva u Crkvi, kojim je iz skrovitosti redovničke klauzure obišla svijet, prvo po snazi zagovorne molitve, a zatim i duhovnim otkrićem “Malog puta” po kojem su mnogi otkrili put do Božje milosrdne ljubavi. Najmlađa je naučiteljica Crkve, proglašena „Naučiteljicom Božanske Ljubavi“. I danas ta ljepota i snaga evanđeoske Ljubavi kuca na ljudska srca i najpotrebnija je ovome svijetu. Ovi katehetsko – molitveni susreti žele doprinijeti njezinom rastu…

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja