Budi dio naše mreže

Kontemplativni život su pluća Crkve. Duboko udahni snagu i ljepotu kontemplacije! Dođi na pustinjački kamp na Pelješac. Otkrij otvoreni izvor Božjeg Milosrđa u tišini karmelske pustinje. Program kampa je jednostavno uzimanje udjela u svakodnevnici pustinjačkog ozračja života. Dođi na drugi pustinjački kamp “Mistika & motika” ovoga ljeta!

/ hk

Stoga ću je, evo, primamiti, odvesti je u pustinju i njenu progovorit’ srcu (Hoš 2,15)

Privlači li te biti što više na samo s Isusom u molitvi, u blizini Presvetog Sakramenta, u prirodi, pitaju i pozivaju iz Karmela Božjega Milosrđa. Vidiš li vrijednost biti neko vrijeme off-line i u šutnji, da dublje otkriješ sebe i poticaje Duha Svetoga koji te nastanjuje? Jer “samo u Šutnji duša čuje i razabire Riječ” (sv. Ivan od Križa).

Voliš li jednostavnost, slobodu od okova mode, oznojiti se radeći svojim rukama, prikazati neka odricanja da duhovno ojačaš? Želiš li učiniti nešto više od uobičajenog? U vjeri učiniti iskorak u nepoznato – izići iz svog “Egipta” u pustinju, prema Božjem Obećanju i Pozivu…

Dođi otkrivati Božju prisutnost u molitvi i svakodnevici!

Istovremeno u svemu tome dijeliti iskustvo kroz diskretno zajedništvo s bližnjima u vjeri koji traže isto i u tome si pomažu? Jer, pustinja nema zidova – kroz nju se putuje “sam sa Samim” (sv. Terezija Avilska), ali susrećeš ljude i dijeliš s njima dionice puta u određenom trenutku.

“Mistika i motika” (“moli i radi”) je iskustvo koje ti pomaže srcem i životom otkrivati Božju prisutnost u molitvi i svakodnevici, “kopajući” duboko u Kristu i u vrtu svoje duše, ali i u doticaju sa stvarnošću kroz fizički rad.

Ljetni kamp za mlade Karmela Božjeg milosrđa 2021. na Pelješcu / Foto: Karmel

Pustinja je nešto što ne možeš instalirati i pratiti online. Moraš doći i biti tu. Doživjeti tišinu i kontemplaciju Boga i stvarnosti naspram njezine virtualizacije.

Kontemplativni život su pluća Crkve. Duboko udahni snagu i ljepotu kontemplacije! Dođi na pustinjački kamp na Pelješac. Otkrij otvoreni izvor Božjeg Milosrđa u tišini karmelske pustinje. Program kampa je jednostavno uzimanje udjela u svakodnevnici pustinjačkog ozračja života.

Otkrij otvoreni izvor Božjeg Milosrđa u tišini karmelske pustinje!

Potrebno je ponijeti srce otvoreno za Isusa, Novi zavjet kao dvosjekli mač Duha Svetoga i mišice spremne čvrsto ga držati, bilježnicu, olovku i budno uho za poticaje Duha Svetoga, vreću za spavanje i marljivost da umorna možeš dobro zaspati, ručnike, stvari za osobnu higijenu i dobru savjest kao ogledalo za higijenu duše, radnu odjeću i obuću i spremnost za Evanđelje mira, zaštitne rukavice za rad i štit vjere, pokrivalo za glavu protiv sunca i kacigu spasenja, sredstvo protiv komaraca i pojas čistoće.

Ako vam nešto od ovoga nedostaje nemojte se obeshrabriti. Zajedno ćemo se boriti da to nabavimo i namolimo!

Pustinjački kamp za djevojke: samostan sestara u Kuni Pelješkoj, 21. – 28. kolovoza 2021. Info i prijave za djevojke – s. Maja Pavla, KBMtotaTua@gmail.com.

Pustinjački kamp za mladiće: samostan sv. oca Josipa u D. Vrućici, 21. – 28. kolovoza 2021. Info i prijave za mladiće – br. Dražen Marija, KBMtotusTuus@gmail.com

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja