Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hrvatska-matica-iseljenika

Zimska škola hrvatskog folklora 2021. na daljinu

Hrvatska matica iseljenika i ove zime organizira Zimsku školu hrvatskog folklora 2021. koja će se zbog pandemijskih mjera 30. i 31. siječnja i 6. i 7. veljače održati na daljinu putem Zoom platforme, a bit će u znaku dinarskog područja. Sve oni koji nisu odslušali Dinarsku zonu mogu to učiniti iz sigurnosti i topline svojeg doma. Prijave se primaju najkasnije do 18. siječnja 2021.

Predstavljen Leksikon hrvatskoga iseljeništva i manjina

"Leksikon hrvatskoga iseljeništva i manjina" na kojemu su znanstvenici iz Instituta Ivo Pilar i desetak vodećih hrvatskih baštinskih ustanova radili deset godina, predstavljen je 21. listopada u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu. Urednici izdanja su Vlado Šakić i Ljiljana Dobrovšak.

Što mi znači hrvatska nošnja, pjesma, običaj... baština?

Hrvatska matica iseljenika (HMI) pokrenula je, kako izvještava HINA, multimedijski projekt „Što mi znači...“, koji se bavi odnosom mladih prema tradicijskoj kulturi svoga naroda, te poziva mlade i djecu da opišu svoj odnos prema dijelu tradicijske baštine koji im je osobito bitan.

Mijo Marić: Veze Hrvatske s trećom generacijom iseljenika ne slabe

Ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Mijo Marić gostovao je u HKR-ovoj emisiji "Živa veza" u srijedu. Naime, ta institucija namijenjena radu s hrvatskim iseljenicima ove godine obilježava svoj 68. rođendan kontinuiranog djelovanja. Hrvatska matica iseljenika je središnja nacionalna ustanova posvećena svojim raznorodnim aktivnostima hrvatskim iseljenicima i njihovim potomcima, Hrvatima u BiH i hrvatskim manjinama u susjednim zemljama. Marić je javnosti poznat i po uspješnom rukovođenju Udruge bosanskih Hrvata “Prsten”.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja