Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hkm-dublin

Sedmo hodočašće Hrvata iz Irske u svetište Knock

Sedmo hodočašće Hrvata iz Irske u nacionalno marijansko svetište Knock organizirano je u subotu, 8. lipnja. Sudjelovali su brojni Hrvati s cijelog otoka, uključujući one iz Dublina, Corka, Waterforda, Letterkennya i drugih.

Proslavljena peta obljetnica HKM Dublin

Peta obljetnica Hrvatske katoličke misije u Dublinu proslavljena je u razdoblju od 16. do 19. prosinca kada je kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski i predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pohodio Dublin na poziv voditelja misije vlč. Josipa Levakovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Vlč. Josip Levaković: Hrvati u Irskoj Misiju doživljavaju kao utočište

Hrvatska katolička misija Dublin obilježava petu godinu djelovanja. Prvi voditelj misije vlč. Josip Levaković, koji je u Irsku stigao poput iseljenih Hrvata tek s najosnovnijim stvarima, ističe da je sav rad u misiji Božje djelo. Osvrće se i na svoju svećeničku formaciju i službe u Domovini, te otkriva što bi bilo dobro iz pastorala u misijama prenijeti u domovinsku Crkvu.

Korizmena duhovna obnova za Hrvate u Irskoj

Hrvatska katolička misija Dublin po četvrti puta organizirala je korizmenu duhovnu obnovu za Hrvate koji žive i rade u Irskoj od 6. do 8. ožujka u St. Mary's Church u Dublinu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja