Budi dio naše mreže

Hrvatska katolička misija Dublin po četvrti puta organizirala je korizmenu duhovnu obnovu za Hrvate koji žive i rade u Irskoj od 6. do 8. ožujka u St. Mary's Church u Dublinu.

/ mp

Na poziv voditelja Misije, vlč. Josipa Levakovića, duhovnu obnovu je vodio vlč. Ivan Grbešić, upravitelj Župe sv. Marije u Sisku i povjerenik za mlade Sisačke biskupije. 

Na početku duhovne obnove voditelj je istaknuo da bi mu bila radost voditi duhovnu obnovu u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Vojvodini citirajući riječi blagopokojnog kardinala Kuharića: „Nikad se bez tuge ne napušta Domovina“.

U duhovnoj obnovi uz Euharistijska slavlja i pobožnosti bilo je riječi o Presvetoj Euharistiji kao izvoru i vrhuncu svekolikog kršćanskog života, Božjoj riječi koja u svakom vremenu i prostoru rađa nove svece, te Majci Božjoj koja nam je sigurna Zvijezda na olujnim morima života i povijesti. 

Na završetku duhovne obnove, za vrijeme mise u St. Mary’s Church u Dublinu, u nedjelju, 8. ožujka,  propovjednik je istaknuo kako se u stranom svijetu uz naše ljude osjećao kao doma, primijetivši mnoštvo mladih i djece iz brojnih obitelji koji se okupljaju oko Krista u ovoj dublinskoj Misiji. 

Vlč. Levaković je na koncu u ime okupljene zajednice zahvalio vlč. Grbešiću što je u protekle tri večeri dopustio Gospodinu da nas kroz njega, po njemu vodi na goru, k sebi Preobraženom i prisutnom u sakramentu Pomirenja, u Presvetoj Euharistiji, u živoj Riječi, u životu i primjeru svetaca, a posebno naše Nebeske Majke Marija – a gdje nam je doista bilo „dobro biti“. A onda, sada i mi zahvaćenim sjajem Njegove slave, imamo malo više snage i vjere poći „sa gore“ u svoju svakodnevicu – čuvajući u srcu sve što smo vidjeli i doživjeli. Čuvajući – kako bi svjedočili Božju snagu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja