Budi dio naše mreže

Ključna riječ: halo

VIDEO Više devetnica u isto vrijeme?

Možemo li moliti više devetnica u isto vrijeme i na istu nakanu, ali različitim svecima, u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" objasnio je vlč. Damir Ocvirk.

HALO, VELEČASNI Sestra me uvjerava da će se Isusov drugi dolazak uskoro dogoditi?

Molim objašnjenje o oprostu grijeha za pokojne u dane Svih Svetih? Sestra me uvjerava da će se Isusov drugi dolazak uskoro dogoditi jer će Izraelci sagraditi treći hram. Kako da je razuvjerim da nije tako? Uvažava li se slušanje krunice i mislima prati moljenje krunice (internetom)? Je li istina da se želi stvoriti nova religija pod nazivom Krislam? Na ova i druga pitanja u petak, 28. listopada, u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" odgovarao je vlč. Ljubo Vuković, župnik župe Sv. Nikole Tavelića u Kustošiji.

HALO VELEČASNI? Može li razvedena osoba biti krizmana kuma?

Moja sestra je rastavljena i već godinama živi u vezi s također rastavljenom osobom i sada je trudna. Uslijed malih komplikacija u trudnoći ne smije sagriješiti. Smijem li ju potaknuti na ispovijed i primanje pričesti? Muči me crkveni zakon koji rastavljenima, a ranije crkveno vjenčanima i koji su sada u civilnom braku ne dopušta pričest. Zašto? Može li razvedena osoba biti krizmana kuma? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja