Budi dio naše mreže

Sva sredstva prikupljena do prosinca 2024. uz suradnju 16 nad/biskupijskih caritasa bit će usmjerena potrebitim obiteljima, temeljem uvida na terenu župnih caritasa.

/ fe

Promotivno-humanitarni događaj organizirao je Hrvatski Caritas u suradnji s Hrvatskim šumama u subotu 16. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Prihod od humanitarne prodaje 200 božićnih drvaca s korijenom, Caritas će pribrojiti sredstvima koja se do prosinca 2024. u sklopu programa “Za 1000 radosti” uz slogan “Na strani dobra” prikupljaju donacijama hrvatskih tvrtki, novčanim prilozima građana i učenika diljem Hrvatske, kao i pozivom na donacijski telefon 060 9010.

Foto: Hrvatski Caritas

Hrvatski Caritas zahvaljuje svima koji su pomogli uspješnoj provedbi subotnjeg događaja: volonterima Franjevačke mladeži, Franjevačkoga svjetovnog reda, Humanitarne udruge fra Ante Antić; udrugama i ustanovama koje su na raspolaganje stavile svoja vozila omogućivši besplatnu dostavu drvaca građanima na kućni prag: Caritasu Sisačke biskupije, Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, Caritasu Župe sv. Antuna Padovanskog, Hrvatskome Crvenom križu, SKAC-u Zagreb te Udruzi Tigar 90/91 Rakitje.

Foto: Hrvatski Caritas

Zahvala ide i Gradu Zagrebu, koji je omogućio organizaciju događaja na Trgu, a napose promicateljima programa “Za 1000 radosti” – “Na strani dobra”: Lu Jakelić, Frani Ridjanu, Moniki Jakšić i Boži Skoki, kao i Darku Janešu, Romani Galić, Kristijanu Ugrini, s. Jeleni Lončar, Petru Pereži i o. Nenadu Krajačiću; te voditeljici programa na Trgu bana Josipa Jelačića Tanji Maleš.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik i Tanja Maleš / Foto: Hrvatski Caritas

Lu Jakelić / Foto: Hrvatski Caritas

Petar Pereža / Foto: Hrvatski Caritas

Damir Miškulin / Foto: Hrvatski Caritas

Frano Ridjan / Foto: Hrvatski Caritas

Hvala svim građanima koji su se odazvali na poziv i svojim ukućanima nabavili božićno drvce ili narukvice i božićne ukrase doprinjevši pritom svojim novčanim darom siromašnim obiteljima. Božićna drvca Hrvatskih šuma koja su se našla na Trgu znak su ljubavi i suosjećanja za obitelji koje žive u teškim materijalnim uvjetima i nose im poruku ohrabrenje da i onda kada im je najteže, nisu sami.

U program “Za 1000 radosti” – “Na strani dobra” moguće je uključiti se tijekom cijele godine:

  • pozivom na donacijski telefon 0609010 (0,83 eura/6,25 kuna po pozivu; PDV uključen),
  • donacijom roba ili usluga,
  • novčanom online uplatom na IBAN HR4023400091510126452 (poziv na broj 7-23) ili skeniranjem koda putem bankovne aplikacije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja