Budi dio naše mreže

Ključna riječ: goli-otok

Prikazan dokumentarni film "Kamp" o duhovnim programima na Golom otoku

Dvorište bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu na jednu večer postalo je Kino na otvorenom. U organizaciji udruge Magis održana je projekcija dokumentarnog filma “Kamp” autora i redatelja Darka Bevande koji je prikazao iskustvo sudjelovanja u programima Udruge na Golom otoku, nesvakidašnjem mjestu surove prirode i prošlosti.

GOLI OTOK Dođite na projekciju filma "KAMP" u dvorište bazilike Srca Isusova koja na jednu večer postaje kino na otvorenom

Film donosi iskustva i priče sudionika, volontera, duhovnika i voditelja programa - stručnjaka iz područja psihologije, filozofije, sociologije, politologije, povijesti, svećenika i obitelji žrtava Golog otoka. Iskrena iskustva, emocije, zajedništvo i prijateljstvo isprepliću se s predivnim kadrovima prirode, kao i snimaka ostataka logora.

'Na Golom otoku, koji je poput slike duše koja vapi za Bogom, lakše se otvoriti Bogu'

"Pater Ike držao je propovijed o Golom otoku i duhovnim vježbama na tom mjestu i to je nekako bio pravi poticaj (...) glavna poruka filma je oprost, prvenstveno sebi, a onda uz Božju pomoć i drugima oko sebe", rekao nam je Darko Bevanda s kojim smo razgovarali uoči premijere dokumentarnoga filma KAMP, snimanoga na Golom Otoku, koja će se održati 6. studenog.

Istina o Golom otoku

Vijenac, središnji hrvatski list za kulturu i umjetnost, ove godine slavi 150. obljetnicu. Tim povodom Hrvatska katolička mreža prenosi najzanimljivije tekstove iz ovog dvotjednika za kulturu Matice hrvatske.

Međunarodni kamp na Golom otoku

Ovogodišnji edukativno-duhovni kamp na Golom otoku u organizaciji neprofitne udruge Magis otvorio je svoja vrata inozemnim sudionicima te najavljuje dolazak bivših zatvorenika logora koji će s mladim sudionicima podijeliti svoja svjedočanstva.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja