Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-renato-galic

PITAJTE SVEĆENIKA Što ako ne izvršim zavjet?

"Svakako treba naglasiti kako je važno biti pažljiv prema obećanjima, prema danoj riječi koja u današnjem vremenu gubi na vrijednosti. To se posebno odnosi na obećanja dana Gospodinu. Ne obećavati nešto iz nekoga hira ili iz nepromišljenosti", rekao je fra Renato Galić, župni vikar u Međugorju.

PITAJTE SVEĆENIKA Zašto svećenik tijekom mise ne želi blagosloviti malu djecu koja nisu pričešćena za vrijeme svete pričesti?

Nije poznato kada je nastala ova praksa, no pretpostavlja se kako je nastala jer su roditelji ili djedovi i bake počeli djecu nositi u naručju na svetu pričest te su svećenici tako počeli blagoslivljat djecu ili im davati križić kako ne bi dolazili bez razloga ili kao neki nadomjestak nečemu, pojasnio je fra Renato Galić, župni vikar u Međugorju.

Pročitajte tko, kada i pod kojim uvjetima može dobiti potpuni oprost

"Crkva koja nastavlja Kristova djelo, koja mu služi te čuva Kristove svetinje, na zemlji udjeljuje svojim vjernima potpuni oprost za vremenite kazne. Crkva ovime želi pomoći svima nama te nas potaknuti na djela pobožnosti i milosrđa; potaknuti nas na zahvalnost Bogu", rekao je fra Renato Galić, župni vikar u Međugorju.

PITAJ SVEĆENIKA: Koja je uloga krizmanog kuma nakon krizme?

”Što je obaveza krizmanog kuma, nakon krizme, znamo da je za krštenog kuma obaveza brinuti se o katoličkom odgoju djeteta u slučaju spriječenosti roditelja?”, zanimalo je slušatelja Radija Mir Međugorje koji se sa svojim pitanjima javio u emisiji "Pitajte svećenika", a uz to je upitao i ”što se preporučuje da kum daruje krizmaniku od nekih stvari vjerske tematike, je li to, primjerice, Biblija, krunica…?”

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja