Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-kresimir-josip-bahmec

O. KREŠIMIR JOSIP BAHMEC Žena je katedrala tvoje duše

Pod križem 3:1 za žene, u crkvi isto, u kući, ma znate i same, muškarci, pomognite ženama u kućanstvu, niste papci ni papučari zbog toga nego frajeri, postignite bar počasni pogodak, i volite ih ludo, zaslužile su. Barem se žene zaslužile da ih volite.... i oprostite što su nekad jednostavno žene, ukras svijeta.... utjeha životu, putokaz za nebo... ne sramite se voljeti ih. Budite muškarci!

Je li Isus zaslužio da mu kažeš da ga voliš?

Isus je stao u red da se krsti, oprao je noge učenicima, dao se raspeti na križu za nas. Isus je posvetio sve vode, sve križeve, oprao je sve noge i sve grijehe. Što još treba učiniti za nas da shvatimo da nas voli toliko da smo mu vrijedni da On prihvati sva poniženja i muku da bi čuo od nas da i mi volimo njega?

Pitaš me Bože što želim?

Pitaš me Bože što želim? Ako zaželim da sva djeca imaju oca i majku, hoće li to ići samo u bajku? Da nijedno nije gladno niti da je čulo za mjesto hladno (ni za srce, za srce hladno nikako, to mi obećaj odmah sad!). Ako zaželim da muž voli ženu više od sebe, može li to ako nije čuo za Tebe? Da ženu vara samo kada kaže da nikada nije stara....da je baš voli puniju jer dok ju grli valjda je bolje da ga ljulja nego da žulja?

O. Krešimir Josip Bahmec: "Roditelji, odgojite djecu i pustite ih da lete svoj let s Bogom!"

Roditelji, vaša djeca će jednoga dana nestati iz vašeg vidokruga i kontrole, i fizički i duhom. Kao Isus na putu sa Marijom i Josipom, otići će svojim putem, za svojim životom. Molite da ih nađete sa Isusom. Ne odabirite im zvanje, niti partnera, niti poziv. To je između Boga i njih. Pustite ih. Samo molite i naučite ih moliti. Odgojite ih i pustite da lete svoj let s Bogom. Ne, neće vas nikada ostaviti ali moraju poći Božjim putem, tražiti Božju volju za sebe. Naučite ih tražiti Boga i naći će sebe u Bogu i Boga u sebi, bit će jedino tako sretni. I vi, samo tada ćete biti sretni makar djeca bila daleko. Kada su s Bogom, uvijek su s vama.

Što te sprječava da skineš okove grijeha prije Božića? Trebam te, čekam te

"Kako sam često bio na "knap" s vremenom mislio sam nekada ispovijedajući: "ajme još jedan, neću stići naučiti"...ali umah se sjetih da sam najprije svećenik a ne student. Kada mi se ogadila ta misao da mi je previše penitenata prije ispita, počeo sam moliti poput protestantskog vojnika iz filma "Greben spašenih" koji je spašavao ranjenike kao bolničar - "Bože, daj mi još jednog". Fra Krešimir Josip Bahmec donosi kratko svjedočanstvo o ispovijedi na svojem Facebook profilu.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja