Budi dio naše mreže

Ima još prostora za ljubav. Ima desetorica svetih. Oslobodimo ljubav. O ljubavi se radi. Ljubav je sve. Ona jedina vrijedi života, smrti, vječnosti.

/ im

Karmelićanin Krešimir Josip Bahmec na svojim je društvenim mrežama objavio je tekst o događajima koji pogađaju svijet. U nastavku prenosimo cijelu objavu.

Kada se događaju tragedije mnogi se “probude” misleći o svom krhkom životu. Mnogi se pak pitaju o kraju, o kazni, o smislu. Može li Bogu prekipjeti, hoće li se i kada napuniti i kaca Božjega gnjeva zbog grijeha, ravnodušnosti, nebrige za druge, zbog nemorala? Neki bi možda i htjeli da Bog kaže – “fajrunt” ali nismo li svi mi svojim grijesima razapeli Ljubav? Nisam li ja kriv? Nisam li ja Gospodine? (Mt 26,25). Kada je oluja njihala lađu sa preplašenim učenicima Isus im je odgovorio: “Što ste bojažljivi? Kako nemate vjere?” (Mk 4,40) Ali također je pisano: “Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?” (Lk 18,8).

Može li Bogu prekipjeti, hoće li se i kada napuniti i kaca Božjega gnjeva zbog grijeha, ravnodušnosti, nebrige za druge, zbog nemorala?

Također, farizeji su govorili Isusu: “Učitelju, prekori svoje učenike.” On odgovori: “Kažem vam, ako ovi ušute, kamenje će vikati!” (Lk 19, 39-40) Kako to kamenje viče? Onako kako mi mislimo, da se to tiče nekog drugog? Zašto mislimo da je naše kamenje sigurno? Brinemo o prolaznom, o materijalnom? Zar nije Bog onom bogatašu koji je gradio veće žitnice rekao: “Već noćas duša će se tvoja zaiskati od tebe! A što si pripravio, čije će biti?” (Lk 12, 20)

Oslobodimo ljubav. O ljubavi se radi.

Što je doista najvažnije? Najviše se ipak, vjerujem, radi o ljubavi. Ima li dovoljno ljubavi na zemlji da preživimo još malo? Vjerujem da ima. Vjerujem da su srca prodrmana i da iz njih dolazi ljubav. Nato će Abraham (o pravednicima): “Neka se Gospodin ne ljuti, ako progovorim još samo jednom. Ako ih je slučajno ondje samo deset?” Odgovori: “Neću uništiti grada zbog te desetorice.” (Post 18,32) Ima još prostora za ljubav. Ima desetorica svetih. Oslobodimo ljubav. O ljubavi se radi. Ljubav je sve. Ona jedina vrijedi života, smrti, vječnosti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja