Budi dio naše mreže

Ključna riječ: evandelje-po-mateju

Isusov glasnik treba Božje snage koja se očituje u slabosti i ludosti križa

"Isus jednostavno kaže: “Evo, šaljem vas kao ovce među vukove!” Nema tu nikakva jamstva pobjede, naprotiv. Oni će se suočiti s neprijateljskim raspoloženjem, s društvom koje ne želi poruku. Isus nema dobrodošlice u svijetu, rastočenu mržnjom i ratovima. Iskusit će oni u svome životu sudbinu onoga tko ih je poslao – svoga Odašiljatelja", piše hercegovački franjevac, fra Tomislav Pervan.

FRA MARIO BERIŠIĆ Najveća tuga je napraviti od života svatove bez Isusa

Bez Isusa nema slavlja! Ima zabave, ali slavlja nema! Zabava nas privremeno pokušava zaokupirati da zaboravimo na unutarnju prazninu koju nosimo u sebi i uvijek nas potiče da bježimo od naše realnosti, dok slavlje ono nas ne zaokupira već nam pomaže da u to uključimo i svoju realnost bila ona teška ili lijepa, a potom nas kasnije motivira da se lakše susretnemo sa problemima.

Zašto bismo voljeli svoje neprijatelje i molili za one koji nas progone?

Zašto bismo voljeli svoje neprijatelje i molili za one koji nas progone? To nam je činiti stoga što Bog tako čini i tako trebamo činiti ako se zovemo djeca Božja. A kao njegovoj djeci zapovjeđeno nam je da budemo "savršeni". Savršenstvo se sastoji u tome da ljubimo kao što Bog ljubi, bez iznimki i uvjeta. Molit ću milost da tako mogu činiti.

Kako se griješi protiv vjernosti bračnoj ljubavi?

"Svaki preljub je snažna prijetnja bračnoj sreći. Po meni, najteži preljub je onaj koji se konzumira s prostitutkom. U tom slučaju se čini trostruki grijeh: protiv samoga sebe, protiv svog bračnog druga i protiv prostitutke", piše o. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja