Budi dio naše mreže

Bez Isusa nema slavlja! Ima zabave, ali slavlja nema! Zabava nas privremeno pokušava zaokupirati da zaboravimo na unutarnju prazninu koju nosimo u sebi i uvijek nas potiče da bježimo od naše realnosti, dok slavlje ono nas ne zaokupira već nam pomaže da u to uključimo i svoju realnost bila ona teška ili lijepa, a potom nas kasnije motivira da se lakše susretnemo sa problemima.

/ im

Mladi franjevac kapucin fra Mario Berišić u svom promišljanju osvrnuo se na evanđelje po Mateju te je kazao da je Isus taj koji nam daje smisao života. Bez Isusa nastupa tuga i besmisao. U nastavku prenosimo promišljanje fra Maria Berišića.

“Mogu li svatovi tugovati dok je s njima zaručnik?”

Tuga nastupa onog časa kad nam fali prisutnost osobe koja daje smisao našem životu, koja oživljava naš isti život. Naravno, svi tomu svjedočimo kada nas napusti neka voljena osoba. Svatovi bez zaručnika nisu ništa drugo nego slavlje pretvoreno u tragediju. Sjeti se onih trenutaka kada si očekivao radost a osjetio bol, tražio zaštitu, a dobio udarac.

Isus je smisao svakog ljudskog života jer sve je stvoreno po Njemu i za Njega, a kada bilo koje stvorenje svojevoljno odluči živjeti bez zaručnika Isusa, nastupa tuga i besmisao života.

Bez Isusa nema slavlja! Ima zabave, ali slavlja nema! Zabava nas privremeno pokušava zaokupirati da zaboravimo na unutarnju prazninu koju nosimo u sebi i uvijek nas potiče da bježimo od naše realnosti, dok slavlje ono nas ne zaokupira već nam pomaže da u to uključimo i svoju realnost bila ona teška ili lijepa, a potom nas kasnije motivira da se lakše susretnemo sa problemima. Nema radosti na našim licima niti će je biti ako odbacujemo smisao života. Isus je smisao svakog ljudskog života jer sve je stvoreno po Njemu i za Njega, a kada bilo koje stvorenje svojevoljno odluči živjeti bez zaručnika Isusa, nastupa tuga i besmisao života. Živiš ali preživljavaš. Život kao da gubi okus, a vrijeme kao da ti dodatno papri stanje u kojemu se nalaziš.

Život kao da gubi okus, a vrijeme kao da ti dodatno papri stanje u kojemu se nalaziš.

Postoje situacije kada sam Isus odluči sakriti se dušama samo kako bi u njima izazvao još veću želju i glad za Njim. No ako sami sebe udaljavamo od zaručnika, ne trebamo se čuditi što nosimo bezvoljnost, grubost, zlu volju i mnogo drugo. Najveća tuga je napraviti od života svatove bez Isusa. Iako ti se čini da je lijepo i da se zabavljaš kad tad ćeš doživjeti jezu besmisla.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mario Berišić (@framario.berisic)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja