Budi dio naše mreže

Ključna riječ: davor-majetic

U Hrvatskoj već godinama nema potrebnih reformi kako bi se podigla razina konkurentnosti gospodarstva

Konkurentnost hrvatskog gospodarstva bila je tema HKR-ovih "Argumenata" u srijedu, 5. veljače. O razlozima loših rezultata na tom području, te načinima kako preokrenuti negativne trendove govorili su profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu Ljubo Jurčić, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić te bivši ministar gospodarstva Tomislav Panenić. Urednik i voditelj je Vlatko Ojvan.

Radnici koji ostanu duže u svijetu rada mogu ostvariti veće mirovine i do 20 posto

Izmjene šest "radno - mirovinskih" zakona, bila je tema HKR-ovih "Argumenata" u srijedu urednika Vlatka Ojvana. O učincima zakonskih izmjena i što one donose građanima govorili su pomoćnica ministra rada i mirovinskoga sustava Melita Čičak, predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever te glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić.

Zašto su poslodavcima privlačni ugovori na određeno vrijeme?

Kakvo je stanje na hrvatskom tržištu rada i zašto imamo tako veliki broj ugovora o radu na određeno vrijeme – neka su od otvorenih pitanja na koja su, u emisiju Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija, pokušali odgovoriti izvršna tajnica za socijalni dijalog i javne politike Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Ana Milićević Pezelj, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić i Iva Tomić sa zagrebačkog Ekonomskog instituta. Emisiju je uredio i vodio Vlatko Ojvan.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja