Budi dio naše mreže

Ključna riječ: cudotvorna-medaljica

Čudesna povijest Claudea Newmana

Događaji o kojima pišemo zbili su se sredinom prošlog stoljeća. Čudesni su i ljudski gledano nevjerojatni. Nikoga tko pročita ove retke neće ostaviti ravnodušnim.

ČUDOTVORNA MEDALJICA Obraćenje velikog neprijatelja Crkve

"Više puta pokušao sam podići oči prema Presvetoj Djevici, ali su me poštovanje i blistav sjaj sprječavali da usmjerim pogled onamo. Pa ipak, to me nije spriječilo da vidim jasnoću ukazanja. Pogled sam usmjerio prema njenim rukama i u njima vidio gestu oproštenja i smilovanja. U prisutnosti Presvete Djevice, iako mi Ona nije izrekla niti jednu riječ, shvatio sam strahotu situacije u kojoj sam se našao, gadost grijeha, ljepotu katoličke vjere, jednom riječju – shvatio sam sve," svjedoči u svojim zapisima Alphons Ratisbonn.

ČUDOTVORNA MEDALJICA Gospino oruđe preko kojeg čini čudesa

"Tamni dragulji znače milost koju ljudi ne prose. Slika se zatim okrene. U sredini veliko slovo 'M'. U slovo 'M' usađen je križ. Ispod slova dva srca: jedno ovijeno trnovim vijencem, a drugo probodeno mačem. Razumjela sam da to ima biti druga strana medaljice. Razmišljala sam da nije možda i tu potreban natpis. Na to osjetih odgovor: 'Slovo M i dva srca govore dovoljno'. Začula sam glas: 'Daj napraviti medaljicu po ovom uzoru. Svi koju je blagoslovljenu budu nosili o vratu primit će mnoge i velike milosti. Neizmjerne milosti primit će i oni koji budu s pouzdanjem nosili medaljicu'”, zapisala je u svoj dnevnik sv. Katarina Labouré o događaju koji dogodio na današnji dan 1830. godine.

Maksimilijan Kolbe – apostol Bezgrešne

Sveti Maksimilijan Kolbe rođen je 7. siječnja 1894. u mjestu Zdunska Wola u Poljskoj kao sin pobožnih roditelja Julija Kolbea i Marije Dabrowske. Krsno ime mu je Rajmund, a ime Maksimilijan dobio je kao redovnik, franjevac konventualac.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja