Budi dio naše mreže

Nevjerojatna priča ove obitelji podsjetnik je da Bogu ništa nije nemoguće, ali i koliko su Bog i naša Nebeska majka prisutni u malim detaljima našeg svakodnevnog života.

/ dz

Nevjerojatna priča ove obitelji podsjetnik je da Bogu ništa nije nemoguće, piše Aleteia.
Gerard Marino nosi čudotvornu medaljicu oko vrata otkad se sjeća. To je poklon njegove majke koja je svoj svojoj djeci davala čudotvorne medaljice kad su bila vrlo mala. (Njegovi su roditelji posvetili svoj odnos s Gospom od Čudotvorne medaljice kad su hodali, a kasnije su posvetili cijelu obitelj. Gerard, nazvan Gerard Majella po sv. Gerardu, je 15. od 17 djece.)

Kada je Gerard plivao u oceanu prije 10 godina, izgubio je svoju dragocjenu medaljicu, ali jedna od njegovih kćeri pronašla ju je zakopanu pod pijeskom kad je kroz naočale vidjela da nešto blista u vodi.

Posljednjih pet godina Gerard, njegova supruga Katie i njihovih pet kćeri ljetovali su u Napulju na Floridi, a Gerard je na nedavnom putovanju bio na plaži sa kćerima. Voda je bila mirna, a djeca su ronila. Stajao je u vodi do pojasa kad su svi spazili dupina. Kad je otišao zgrabiti telefon kako bi se fotografirao, dugački lanac se otpao i medaljica je nestala pod vodom. Gerard je čitav dan pretraživao, ali je nije uspio pronaći. Gubitak ga je posebno pogodio, jer je njegova majka koja mu je medaljicu darovala preminula prije samo nekoliko godina.

Gerard je počeo putem interneta tražiti iznajmljivanje detektora za metal i pronašao je službu koja je preporučila muškarca po imenu Tony. Bilo je to 4. srpnja, vikend i nedjelja – ali u roku od 30 minuta, Tony je bio ispred njegovog stana spreman za posao. Samo to se već činilo čudom.

Dok je Tony tražio u oceanu, Gerard je molio. Tada je Tony Gerardu pružio drugi detektor metala kako bi mogao pomoći. U međuvremenu su Katie i djevojke otišle na misu, gdje su molile da je pronađu. “Moja najmlađa kći se posebno molila Gospi”, kaže Katie.

Gerard je svoju medalju izgubio oko 7:30 ujutro. U 11:00 ju je pronašao.

“Vidjela sam kako se zaustavio, kleknuo i izvukao je iz vode”, rekla je Katie. Nakon što je zagrlila muža, Katie je potrčala prema Tonyju dalje niz plažu uzvikujući: „Pronašao je! Pronašao je! ” Svi oko njih počeli su pljeskati, jer su mnogi bili upoznati s pričom.

Nakon zajedničkog okupljanja na obali, Tony je pitao mogu li svi izgovoriti zahvalnu molitvu. Zagrlio je Gerarda i Katie i vodio ih u molitvi, moleći zaštitu za ostatak njihova odmora. Rekao im je da ne želi nikakvu isplatu. (Gerard je inzistirao i platio mu više od dogovorenog.) Njih dvoje sklopili su iskreno i snažno prijateljstvo.

Katie kaže da je promatranje tog događaja bilo tako snažno. “Mojoj je djeci bilo toliko važno svjedočiti snagu molitve i koliko su Bog i naša Blažena Majka prisutni u malim detaljima našeg svakodnevnog života.”

Za Gerarda je to bio podsjetnik da se pouzdaje u Boga i nikad ne odustaje – kao i podsjetnik da su njegova nebeska majka i zemaljska majka uvijek tu za njega, spremne pomoći.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja