Budi dio naše mreže

Ključna riječ: cijepljenje

ARGUMENTI: "Ova pandemija postaje tragedija, liječnici su na izmaku snaga!"

Mediji su puni liječnika, šefova odjela, šefova bolnica i medicinskih sestara koji upozoravaju da je zdravstveni sustav pod velikim opterećenjem zbog pritiska covid bolesnika te da su i zdravstveni djelatnici na kraju snaga. No dio građana i dalje se oglušuje na apele liječnika o potrebi cijepljenja, a dio političara skuplja jeftine političke bodove na velikoj zdravstvenoj krizi. Hoće li zdravstveni sustav izdržati? Treba li testirati sve: cijepljene i necijepljene? Je li to uopće organizacijski moguće? Je li lijek Ivermektin ustinu odgovor za liječenje covida? Mogu li se nuspojave od cijepljenja pojaviti godinama iza? Na ta i druga pitanja u Argumentima odgovarali su pulmolog Saša Srića, angažiran u covid odjelu zagrebačke bolnice Rebro, anesteziolog Ivan Bekavac, inače član zdravstvenog savjeta stranke Most, obiteljska liječnica Meri Margreitner te imunolog Zlatko Trobonjača, profesor na Medicinskom fakultetu u Splitu.

ARGUMENTI: Pandemija izazvala nove podjele u društvu, a u Facebooku 'trljaju ruke' zbog dobre zarade

U Argumentima Hrvatskog katoličkog radija razgovaralo se o preopterećenosti informacijama, ulozi društvenih mreža u širenju dezinformacija te retorici pobornika i protivnika epidemioloških mjera i cijepljenja. Gostovali su doc. dr. Boris Beck i doc.dr. Domagoj Bebić sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti te mag.psih. Jelena Zadro s Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

FRA MATE BAŠIĆ Treba postupati po vlastitoj savjesti, ali biti svjestan da ona može biti i krivo oblikovana

Ovim esejom, nikoga ne želim pozivati na cijepljenje ili pak odgovarati od cijepljenja, svatko neka odluči za sebe. Svakako se, kao čovjek, protivim bilo kojem načinu diskriminacije ili oduzimanja bilo kojem čovjeku njegovih osnovnih ljudskih prava - osobito u ovom smislu - prava na rad, prava na zaposlenje, kakva god situacija bila, bez prethodnog pronalaženja načina da se svakome omogući nesmetan rad i zaposlenje, kao i školovanje, jer se mogu i moraju pronaći načini da nesmetano rade ili se školuju i oni, koji se možda iz zdravstvenih razloga ne mogu cijepiti. Nadam se da će svi, i institucije i bilo koji čovjek u svemu vršiti radnje prema vlastitoj savjesti – SAMO, OPREZ! – Vlastita savjest može biti krivo oblikovana, osobito ako joj je glavni oblikovatelj samo moje osobno mišljenje i moje osobno viđenje stvari, piše za Hrvatsku katoličku mrežu fra Mate Bašić.

VLČ. KRUNOSLAV KOLAR Pozivam sve da se uključimo u borbu za slobodu odabira, jer nas cijepljenje niti ne cijepljenje neće spasiti

"Za područje svojih kompetencija mogu vas pozvati da idete na misu svake nedjelje, da se redovito ispovijedate, da živite sakramente koje ste primili, da svakodnevno molite, osobito krunicu, da svakodnevno čitate Sveto pismo, da postite, da se upoznajete sa svojom vjerom kroz dostupnu literaturu, osobito kroz Katekizam Katoličke Crkve, da činite djela milosrđa, da ljubite Boga i čovjeka. Za ove stvari mogu reći da imaju siguran pozitivan učinak, već u ovozemaljskoj prolaznosti, a u konačnici doprinose potpunom ozdravljenju i životu bez boli i muka – u vječnosti s Bogom, dakako", piše vlč. Krunoslav Kolar na svojem Facebook profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelost.

Liječnici pozvali roditelje visokorizične djece da se cijepe, a HALMED građane da prijave nuspojave od cjepiva

U Argumentima HKR-a govorilo se o pandemiji, kako se kontrolira sigurnost cjepiva i prijavljuju nuspojave; je li zbog velikog broja zaražene djece došlo i do povećanja oboljelih i težih kliničkih slika među tom populacijom, treba li cijepiti djecu i što je zapravo pandemijski marketing o kojem neki govore. U emisiji su gostovali pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece sa zagrebačke Klinike „Fran Mihaljević” prof.dr. Goran Tešović, dr. Vesna Štefančić Martić iz Hrvatske liječničke komore i dr. Tihana Šlezak, epidemiologinja iz Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja