Budi dio naše mreže

Papa Franjo uputio je u srijedu 18. kolovoza video-poruku u kojoj sve poziva na cijepljenje protiv koronavirusa, prenosi Vatican News.

/ im/IKA

U snažnom apelu koji je snimio u organizaciji neprofitne organizacije Ad Council i udruge COVID Collaborative Papa je cijepljenje nazvao “činom ljubavi”. Zajedno sa Svetim Ocem biskupi diljem Sjeverne i Južne Amerike pozvali su vjernike da se cijepe protiv koronavirusa.

Zahvaljujući Božjoj milosti i požrtvovnom radu mnogih stručnjaka danas imamo cjepivo koje nas može zaštiti od Covida-19, rekao je Papa u video-poruci, dodavši da cjepivo donosi nadu u završetak pandemije no “samo ako će biti dostupno svima, i ako ćemo međusobno surađivati”.

“Cijepljenje cjepivom koje su odobrili stručnjaci čin je ljubavi. I pomaganje bližnjemu da se cijepi također je čin ljubavi – ljubavi prema sebi, ljubavi prema našim obiteljima i prijateljima i ljubavi prema svim ljudima. Društvena i politička ljubav se izgrađuje malim, individualnim gestama sposobnim preobražavati i poboljšavati društva”, rekao je Papa.

Cijepljenje je jednostavan, ali i dubok način skrbi za bližnje, osobito najranjivije, poručio je Papa i zamolio Gospodina da „svatko od nas napravi tu osobnu malu gestu ljubavi” za bolju budućnost.

Papi se u videu apelima pridružuju predsjednik Biskupske konferencije SAD-a nadbiskup Jose Gomez, meksički kardinal Carlos Aguiar Retes, honduraški kardinal Rodriguez Maradiaga koji je istaknuo: “Ima još mnogo toga za naučiti o ovom virusu, ali jedno je istina: autorizirana cjepiva su efektivna i tu da spase živote”. A brazilski kardinal Claudio Hummes rekao je: “Cijepiti se jest akt ljubavi za sve, a pogotovo za one najugroženije.

Uz njih na cijepljenje je pozvao i salvadorski kardinal Gregorio Rosa Chavez. Peruanski nadbiskup Miguel Cabrejos te apele sažeo je riječima: “Mi – Sjeverna, Središnja, Južna Amerika i Karibi – ujedinjeni smo u promidžbi i podršci cijepljenja za sve”, potičući svaku osobu da postupi “odgovorno, kao član velike ljudske obitelji, u traženju i zaštiti cjelovitoga zdravlja i univerzalnog cijepljenja”.

Na cijepljenje su pozvali i bivši američki predsjednici i prve: Barack i Michelle Obama, George W. i Laura Bush, Bill i Hillary Clinton i Jammy i Rosalynn Caster.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja