Budi dio naše mreže

Ključna riječ: cednost

O čednom odijevanju iz perspektive jednog muškarca

"Kada žena nosi nečednu odjeću, to je poput vatrometa. Svi će je pogledati, a zatim će ubrzo maknuti pogled i to je to. Čedna žena je poput svijeće – misteriozna, topla, svijetla, sjajna… nosi poniznost u svome tijelu. Poniznost je primjeren stav prema dostojanstvu. Mislim da je čednost primjeren stav prema ženskom tijelu", rekao je Jason Evert, katolički autor i osnivač organizacije "Chastity Project" koja promiče življenje čistoće među mladima.

ČEDNOST Neopisiva ljepota žene

"Dama je žena koja zna što ona jest u svojoj biti, kome pripada i kamo ide. Ta spoznaja čini dušu baršunastom, nježnom, otmjenom. Takva duša neizbježno svoju nutrinu iskazuje i vani, bila ona toga svjesna ili ne."

Katoličanstvo me oslobađa od ideje da vrijedim onoliko koliko vrijedi moje tijelo!

"Biti žena u današnjem svijetu je iznimno teško, a biti katolkinja je ponekad još i zahtjevnije. Istovremeno, biti katolkinja u današnjem društvu na neki je način oslobađajuće. Katoličanstvo me oslobađa od svega onoga što me želi zarobiti – ideje da vrijedim samo onoliko koliko vrijedi moje tijelo, moj izgled i ono izvanjsko. Moja me vjera oslobađa od toga", poručuje Leah Darrow u svome promišljanju o čednosti.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja