Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bracno-i-obiteljsko-savjetovaliste

S DRUGE STRANE OGLEDALA Otac pomiruje suprotne stvarnosti – snagu i odlučnost s blagošću i strpljivošću

Ako otac svakoga dana predvodi molitvu samo 30 sekundi, ali iz dana u dan, i usmjerava obiteljski razgovor, to može transformirati cijelu obitelj, naglašeno je u emisiji HKR-a "S druge strane ogledala" u kojoj je 15. ožujka gostovao voditelj Obiteljskog savjetovališta Zadarske nadbiskupije psiholog Mladen Klanac. Povod emisiji bio je nadolazeći blagdan sv. Josipa i Dan očeva, koji se slavi istoga dana.

S DRUGE STRANE OGLEDALA "Narativna terapija i njena primjena u obitelji"

Razgovori u obitelji su važni, ali kako ih voditi? Kako razgovarati o sebi? Kako izraziti svoju životnu priču? Čime punimo "škrinju" vlastitog života tijekom odrastanja? Tko je autor moje životne priče? To su neka od pitanja na koja je 22. veljače u emisiji HKR-a "S druge strane ogledala" odgovarao psihoterapeut dr. sc. Zoran Vargović.

PRIJAVITE SE na seminar za bračne parove!

"Komunikacija u bračno-obiteljskim odnosima" tema je seminara za bračne parove koji će, u organizaciji Bračnoga i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, biti održan 11. veljače od 8:30 u prostorima Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu. Voditeljica seminara je doc. dr. sc. Ksenija Romstein s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Udomi i ostavi trag ljubavi

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" urednika i voditelja Branimira Gubića u subotu, 13. ožujka, gostovala je Suzana Matošević, stručna suradnica iz Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačko – osječke nadbiskupije koja je predstavila projekt "Udomi i ostavi trag ljubavi".

Dvanaesta scena suosjećanja: slika koja se stoljećima pamti

Ako smo trenutno u teškoj situaciji, ili netko od naših bližnjih, utješno je zaviriti u škrinju Lukinog 15 poglavlja: Dok je još bio daleko, njegov ga otac ugleda, suosjećao je, potrča, pade mu oko vrata i izljubi ga (Lk 15, 20).

Otkrijete koristite li nasilne ili nenasilne načine komunikacije s djecom

Komunikacija s djecom, prema djeci i među djecom jedna je od temeljnih uloga roditelja i/ili skrbnika, posebice u ranijem djetinjstvu i odrastanju. Nenasilna komunikacija, kao i nasilna, ne uključuje nasilno ponašanje prema djeci već se odnosi na način na koji im se odrasli obraćaju. Već sam početak razgovora s djetetom otkriva koji način komunikcije koristite.

Rad BIOS-a tijekom COVID-19: "Obitelj je sistem unutar kojega nastaju, ali se i liječe poteškoće"

Djelatnici Bračnih i obiteljskih savjetovališta (BIOS) te Savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja (SON) Đakovačko-osječke nadbiskupije stavili su se na raspolaganje svima kojima je tijekom posebnih okolnosti sprječavanja širenja zaraze koronavirusom potrebna psihološka i duhovna pomoć. Svakoga su dana uz telefone i e-mail adrese te su nas zanimala njihova iskustva i potrebe osoba u poteškoćama.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja