Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bog-otac

Veza između Očenaša i Deset zapovijedi

Ako ste otac, razmislite o odnosima koje imate sa svojom djecom. Također razmislite o odnosu koji imate s prvom osobom Presvetog Trojstva, Bogom Ocem.

Očevi su danas potrebni više nego ikad prije

U modernom društvu nedostaju muškarci koji predstavljaju pozitivnu sliku očinstva. Očevi obitelji ne igraju uvijek ulogu koju bi trebali preuzeti i više ne znaju kako se ponašati. Očinstvo je u krizi u Crkvi; ono pati i u svijetu obrazovanja i školi.

Ono što čini Sin, čini zapravo sam Otac preko Sina

Otac je predao sav sud nad svijetom Sinu. Ne znači to da se Otac povukao iz svijeta. Ne, nego je smisao: Ono što čini Sin, čini zapravo sami Otac preko Sina. Odluka konačnoga budućega suda bit će identična s odlukom, krizom koju proizvodi sama Isusova osoba u ljudima: Isus dijeli ljude u dva tabora, vjernike i nevjernike, one koji će ići u život i one koji su određeni za propast, jer nisu povjerovali Ocu u Sinu.

Kakav bismo stav trebali zauzeti u molitvi?

Pa kako izgleda taj Bog oko kojeg kružimo u molitvi? Ponajprije osjetit ćemo da je slika Boga koju nosimo u sebi od iznimne važnosti za naš molitveni život. Kad se dijete povezuje sa svojim ocem, živi srcem k srcu s ocem, nije li to razlog za radost? Ako za mene to nije radost, ako je to teret, tada se moram bojati da još nemam pravo uvjerenje djeteta.

Krunica i litanije Bogu Ocu

Poznamo li Boga Oca? Molimo mu li se? U Vjerovanju svi molimo ”Vjerujem u Boga Oca, Svemogućega…”, no pitanje je li zaista tako, ako ne prakticiramo molitvu Bogu Ocu...

Cijeli dan s Bogom

"Imitirajte malo dijete koje vidimo kako se čvrsto drži jednom rukom za svog oca dok drugom ubire jagode i borovnice sa živice na putu. Čak i tako, dok sakupljaš i koristiš dobra ovog svijeta jednom rukom, druga neka uvijek miruje u ruci Oca nebeskog. I pogledaj oko sebe ponekad kako bi se uvjerio da je On zadovoljan s onim što činiš."

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja