Budi dio naše mreže

Ključna riječ: advent-ili-dosasce

Što predstavljaju četiri svijeće na adventskom vijencu?

Član Franjevačke provincije Bosne Srebrene, fra Zvonko Benković na svojim je društvenim mrežama uoči druge adventske nedjelje objavio kratak tekst o značenju četiriju adventskih svijeća koja uključuju germansku i kršćansku tradiciju.

Fra Ivan M. Lotar: Radujmo se, veselimo, pripremajmo se, dobro startajmo ovaj advent!

"Došašće od nas zahtijeva hod u svjetlosti: prosvijetlimo svoje pameti i svoja srca Riječju Božjom, duhovnim štivom, ugodnim razgovorom, samoćom u kojoj Bog najglasnije govori. Neka naše ulice, trgovi, zgrade i stanovi budu osvijetljeni svjetlima tisuća lampica, ali neka najprije u našem srcu bude upaljeno svjetlo Kristovo!", poručuje župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu fra Ivan M. Lotar: .

ADVENTSKA MEDITACIJA Što se nalazi u tvojoj nutrini?

Hoćeš li mi vjerovati? Hoćeš li učiniti i danas taj mali korak? Hoćeš li i danas obratiti pažnju na one male svakodnevne stvari svoga života? Pogledaj da Bog ulazi kroz male stvari. Pogledaj i uvidi danas važnost malenosti.

Obred paljenja četvrte svijeće na adventskom vijencu

Paljenje četvrte svijeće na adventskom vijencu slavi se u subotu uvečer (u vrijeme molitve Prve večernje) prije četvrte ili na četvrtu nedjelju došašća, a može se uklopiti u kontekst euharistijskoga slavlja ili časoslovnu molitvu večernje. Paljenje svijeće može se slaviti i u obiteljskome ozračju, pri čemu predvoditelj blagoslova može biti netko od članova obitelji.

Druga nedjelja došašća poziva nas na življenje Božjeg dara spasenja svakog dana

Svećenik Zagrebačke nadbiskupije na službi župnika Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu, vlč. Tomislav Šagud na svojoj je web stranici objavio tumačenje čitanja 2. nedjelje došašća koja nas pozivaju da Božje spasenje koje nam osigurano Kristovom pobjedom nad smrću, živimo danas ne čekajući neka bolja vremena.

Što nam Marija svojim životom poručuje?

"Advent je više nego bilo koje drugo vrijeme u liturgijskoj godini – marijansko i Marijino. Svibanj i listopad možda jesu tzv. „marijanski mjeseci“, ali ih došašće u svemu nadvisuje. Ni u jednom drugom vremenu se u tolikoj mjeri ne govori o Mariji kao u ovome, pripravnome za Božić", poručio je fra Ivan Marija Lotar o Marijinoj nezaobilaznosti u vrijeme došašća.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja