Budi dio naše mreže

Hoćeš li mi vjerovati? Hoćeš li učiniti i danas taj mali korak? Hoćeš li i danas obratiti pažnju na one male svakodnevne stvari svoga života? Pogledaj da Bog ulazi kroz male stvari. Pogledaj i uvidi danas važnost malenosti.

/ md

Propovjednik i duhovnik zajednice mladih “Susreti mladih na Brigu”, fra Augustin Čordaš na svojim je društvenim mrežama objavio kratku meditaciju na evanđelje koje čitamo u utorak, 21. prosinca.

U one dane usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: »Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti čedo u utrobi. Blažena ti što povjerova da će se ispuniti što ti je rečeno od Gospodina!«

Pogledaj u Mariju. Pogledaj s koliko ljubavi ona ide u gorje da pozdravi Elizabetu. Dolazi joj pokloniti svoje vrijeme. Svoju prisutnost. Dolazi donijeti joj Boga. Gledaj Mariju koja je puna milosti. Njezina nutrina je puna onoga koji je stvorio i nju i čitav svemir. Onaj kojega nebesa ne mogu obuhvatiti, sada ga obuhvaća Marijina utroba

Poslušaj i ti Marijin glas. Poslušaj poput Elizabete te lijepe riječi. Kada je Elizabeta čula Marijin pozdrav zaigralo joj je čedo u utrobi i ispunila se Duha Svetoga. I danas ti Marija govori. I danas njen glas dopire do tebe. I danas ti dolazi ona koja nosi Boga.

Što se nalazi u tvojoj nutrini? Marija je bila puna milosti. Puna Duha Svetoga. Zato je u njenom glasu bila takva snaga i ljepota da je prenosila njega. Elizabeta se je ispunila Duhom Svetim kad je čula njen glas. Što ispunja tebe i što prenosiš kroz svoje riječi i kroz svoj glas? Kroz ton kojim pričaš? Danas obrati pažnju na način kako izgovaraš riječi. S kakvim tonom. Danas pogledaj da tvoje riječi, da tvoj ton i sve ono što misliš da nije tako važno, imaju itekakav utjecaj na ljude s kojima živiš. U tvom glasu prisutno je puno više nego što misliš.

Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti čedo u utrobi. Blažena ti što povjerova da će se ispuniti što ti je rečeno od Gospodina! Tvoja nutrina postaje radosna u onoj mjeri u kojoj raste vjera. Primi i ti dar vjere, pouzdanja i povjerenja u moju ljubav. U moju svemoć.

Želim da mi vjeruješ. Želim da danas u tebi danas bude malo više vjere. Sjeti se da gorušičino zrno, vjera veličine gorušičinog zrna može premještati planine. Danas od tebe ne tražim puno. Tražim samo malo vjere, samo malo povjerenja. Tražim vjeru gorušičina zrna da i ti u svom životu vidiš da u tvome životu Bogu ništa, ali baš ništa nije nemoguće.

Hoćeš li mi vjerovati? Hoćeš li učiniti i danas taj mali korak? Hoćeš li i danas obratiti pažnju na one male svakodnevne stvari svoga života. Pogledaj da Bog ulazi kroz male stvari. Pogledaj i uvidi danas važnost malenosti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja