Budi dio naše mreže

Ključna riječ: 33-mladifest

GOSPO MOJA, PUŠTAM TI SVE Nesigurnog mladog zaručnika Gospa u Međugorju potaknula da zaprosi djevojku

Fra Ivan Dominik Iličić na svojim je društvenim mrežama podijelio svjedočanstvo koje mu je poslao mladi zaručnik Domagoj Aračić kojim svima želi poručiti neka se pouzdaju u Božju providnost i učine sve na što ih Gospodin potiče jer on zna kada je pravo vrijeme. "On i njegova djevojka Josipa su vezi godinu dana kroz koju su se duboko povezali, osobito kroz zajedničku molitvu i hodanje u čistoći. Spoznali su oboje da je njihova veza došla do vrhunca hodanja i da je vrijeme za korak dalje iako im je nedostajalo hrabrosti za to", piše Iličić koji nam je poslao Domagojevo svjedočanstvo koje prenosimo u cijelosti.

Na sto metara platna ima još malo mjesta za molitve i zahvale Kraljici Mira

I ove godine tijekom trajanja Međunarodnoga molitvenog susreta mladih u Međugorju sudionici mogu na velikom platnu dugom sto metara svakodnevno pisati svoje molitve, zahvale Bogu, Kraljici Mira ili neku duhovnu misao. To platno će se, sada već tradicionalno, zadnje večeri Mladifesta u petak, 5. kolovoza prinijeti u euharistiji u zajedničkoj molitvi. Mladi iz Cenacola pripremili su, a mladi iz Frame brinu se oko platna pored vanjskog oltara međugorske crkve sv. Jakova.

Na Mladifestu se prikupljaju krunice za Ukrajinu

„Krunica je najjače oružje protiv zla. Vaša će krunica biti poslana u Ukrajinu, u ruke onih koji je čekaju, koji proživljavaju strah i gube nadu. Krunica će im dati sigurnost da ih Majka štiti“, rekao je pomoćni biskup Zaporoško-kharkivske biskupije Jan Sobilo mladima okupljenima od 1. do 6. kolovoza na međunarodnom molitvenom festivalu u Međugorju, Mladifestu.

STIJEPO GLEĐ MARKOS Bio sam žestoki protivnik krunice, ali Gospodin je otvorio moje srce

Stijepo Gleđ Markos na trećem danu 33. Mladifesta govorio je o svom životnom i glazbenom putu, odrastanju bez oca, lutanja, traženja smisla života, do potpunog preokreta u životu kada je na nagovor jednog svećenika napravio životnu ispovijed, nakon koje mu se promijenio život, jer je pozvao Isusa da uđe u njegov život i promijeni ga.

UKRAJINSKI BISKUP U MEĐUGORJU Vojnici svjedoče da u najstrašnijim trenucima, kada ljudi gube nadu, pomoć dolazi s neba

"Svećenik sam u Ukrajini od 1991. godine. Sada djelujem u Zaporoško – Harkivskoj biskupiji gdje se trenutno odvija okrutan rat. Rat uvijek ostavlja duboke rane na duši i posljedice uvijek budu strašne. Ali ja sam vidio hodočasnike: branitelje, udovice i djecu koji su u domovini preživjeli pakao rata – mržnju, silovanja, mučenja – koji su se iz Međugorja vratili s nadom i željom u srcu da oproste drugima, a neki od njih i sami sebi. Nigdje na svijetu se tako brzo i ljekovito ne može opraštati kao što se to događa upravo ovdje", na 33. Mladifestu je posvjedočio biskup iz Ukrajine mons. Jan Sobilo.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja