Budi dio naše mreže

„Krunica je najjače oružje protiv zla. Vaša će krunica biti poslana u Ukrajinu, u ruke onih koji je čekaju, koji proživljavaju strah i gube nadu. Krunica će im dati sigurnost da ih Majka štiti“, rekao je pomoćni biskup Zaporoško-kharkivske biskupije Jan Sobilo mladima okupljenima od 1. do 6. kolovoza na međunarodnom molitvenom festivalu u Međugorju, Mladifestu.

/ mp

“Tvoja krunica za Ukrajinu” naziv je inicijative kojom se na 33. Mladifestu u Međugorju – gdje su trenutno okupljeni mladi iz više od 70 zemalja svijeta – prikupljaju krunice koje će se na kraju odnijeti u ratom zahvaćenu zemlju. O inicijativi je govorio ukrajinski pomoćni biskup Zaporoško-kharkivske biskupije Jan Sobilo, koji je svjedočio drugoga dana susreta o njegovom prvom dolasku u Međugorje i plodovima koji su uslijedili, donosi Radio Mir Međugorje.

”Vojnici s kojima u zadnje vrijeme često komuniciram, govore da u najstrašnijim trenucima kada ljudi gube nadu, pomoć dolazi s neba. Spoznaju da ih nečija molitva, post i plašt Prečiste Djevice Marije koji je prostrt nad njima štiti od ranjavanja i smrti“, kazao je u svojem svjedočanstvu biskup Sobilo.

„Naši vojnici se oslanjaju na vrlo snažno oružje – krunicu. Uobičajeno ih je vidjeti s krunicama oko vrata koje nose blizu svojih srdaca.“

Odlučili su stoga Ukrajinci u Međugorju prikupljati krunice za Ukrajinu. Sudionici Mladifesta iz cijeloga svijeta ostavljaju svoje krunice koje će se po završetku međunarodnog molitvenog festivala ponijeti u ratom razorenu zemlju.

„Krunica je, naime, vrlo slična Davidovoj praćki i pet kamenčića koje je imao u torbi i njima pobijedio Golijata”, kazao je biskup Sobilo. Njegove su riječi posjetile i na vrijeme Domovinskog rata, kada su se vojnici držali krunice, kao i civili koji su ustrajno molili za njih i za mir.

„Oni koji su u Međugorju naučili moliti krunicu tako uče i druge. Molim sve vas dragi mladi da i vi darujete krunice za sve one u Ukrajini koji ih žele a nemaju ih. Krunica je najjače oružje protiv zla. Vaša će krunica biti poslana u Ukrajinu, u ruke onih koji je čekaju, koji proživljavaju strah i gube nadu. Krunica će im dati sigurnost da ih Majka štiti”, kazao je pomoćni biskup Zaporoško-kharkivske biskupije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja