Budi dio naše mreže

Ključna riječ: 31-mladifest

Kardinal Puljić u Međugorju: "Ako želite graditi budućnost, dopustite da vas Marija vodi k Isusu"

"Sve što tražite naći ćete kod Isusa. Marija će nas tamo povesti. Zato je ova poruka ovogodišnjeg susreta 'Dođite i vidjet ćete'. Ne vidjeti očima, nego došao sam vidjeti srcem. Došao sam vidjeti vjerom. Koga? Uskrsloga! Jedini On može dati odgovor na naša životna pitanja. Sva traženja, sva tehnika, sva umijeća, sve znanje… ne može dati ono što Isus daje: 'Mir vam svoj dajem'. Zato je prevažno da naučimo od Marije kako Božju Riječ slušati, čuti, prihvatiti, živjeti", istaknuo je kardinal Puljić tijekom propovijedi na misnom slavlju petog dana 31. Međunarodnog molitvenog festivala mladih u Međugorju,

PRATITE SUSRET ONLINE Papina poruka mladima za 31. Mladifest u Međugorju

Papa Franjo na početku 31. Međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju mladima je uputio poruku koju je donio apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, a mladima cijelog svijeta pročitali su je u usbotu prilikom svečanog otvorenja mladi iz župe Međugorje Ana Miloš i Andrija Šego, kojima je nuncij Pezzuto i uručio ovu poruku. Ovogodišnji 31. Međunarodni molitveni festival mladih održava će se od 1. do 6. kolovoza u Međugorju.

Svečano otvoren 31. Mladifest u Međugorju

Počeo je 31. Međunarodni susret mladih u Međugorju. Na početku su framaši izišli sa zastavama 110 zemalja čiji su predstavnici ranijih godina dolazili u Međugorje, a ove godine zbog pandemije koronavirusa to nije bilo moguće.

Mons. Hoser: Ovogodišnji Mladifest se zbog epidemioloških mjera održava u drugačijem obliku

Uoči početka 31. Međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju u subotu, 1. kolovoza, a koji se održava pod geslom ”Dođite i vidjet ćete!” (Iv 1,39), održana je konferencija za medije. S brojnim novinarima iz mnogih zemalja svijeta razgovarali su nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje i fra Marinko Šakota, međugorski župnik.

Frama Međugorje: Da ne bude nikakvog incidenta na Mladifestu - to je čudo, naravno, Božje, a mi smo samo jedan djelić

Nije samo cijeli svijet uključen u organizaciju međugorskog Mladifesta, nego i Franjevačka mladež – Frama Međugorje. Koje su sve njihove zadaće, pogotovo one skrivene, ali i prva reakcija na prošlotjednu objavu njihovog župnika fra Marinka Šakote da će se 31. izdanje međunarodnog Mladifesta ipak održati za Hrvatski katolički radio govorio je Josip Pavlović, predsjednik Frame Međugorje.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja