Budi dio naše mreže

Svećenik Biskupije Syracuse i profesor na Američkome katoličkom sveučilištu mons. Stephen Rossetti, kao licencirani psiholog, služi i kao egzorcist u Nadbiskupiji Washington već trinaest godina te je sudjelovao u stotinama egzorcizama.

/ hjb

Prošloga tjedna upozorili smo na opasnost roditeljskog proklinjanja djece. Ovoga puta donosimo tekst o važnosti blagoslova i roditeljske molitve za djecu.

U novoj je objavi mons. Rossetti na svom Instagram profilu ponudio molitvu koju roditelji mogu – i pozvani su – moliti za svoju djecu. Kako ističe mons. Rossetti, “među najčešćim zahtjevima koje primamo za molitvu dolaze od roditelja koji su izbezumljeni ozbiljnim problemima svog djeteta, ovisnoga o drogama ili alkoholu. Drugi imaju problema s mentalnim zdravljem, uključujući psihotične bolesti i/ili suicidalnost. Treći su odlutali od vjere i možda se bave vještičarenjem ili okultnim praksama. Četvrti su se pak otuđili od obitelji i više ne razgovaraju ni s kim iz obitelji. Može se čuti bol koja para srce u srcima roditelja koji mole za pomoć.

Osim što su obećali svoje žarke molitve, u Centru sv. Mihaela sastavili su molitvu za roditelje.

Roditelji imaju duhovni autoritet nad djecom

Mons. Rossetti nastavlja, “ova molitva prepoznaje posebnu vlast koju roditelji imaju nad sobom, svojim supružnicima i svojom još maloljetnom djecom. Stoga mogu zapovijedati zlim duhovima da odu. Za djecu koja više nisu maloljetna, ova je molitva upućena Bogu, a u oba je slučaja, naravno, Bog taj koji izgoni Zloga i donosi iscjeljenje.”

 

Foto: Pixabay

Ovu smo molitvu nedavno prvi put upotrijebili u našoj posljednjoj molitvi oslobađanja, sa snažnim učinkom. Bilo je opipljivo. Jedan roditelj je rekao: “Molitva roditelja posebno je govorila mom srcu. Srce me doslovno boljelo dok smo molili za moju djecu.” Ne sumnjam da su Bog Otac i cijela Sveta Obitelj, koja je i sama proživjela veliku roditeljsku tjeskobu, bili posebno prisutni i milostivi za te napaćene roditelje.

Roditeljska molitva

Nebeski Oče, pozivam se na punu vlast koju si mi dao kao supružniku i roditelju i poništavam sve kletve, čarolije, uroke, nevolje, bilo koje okultno djelovanje ili bilo koje zlo koje utječe na mene, mog supružnika ili moju maloljetnu djecu.

U Isusovo ime, izgonim sve zle duhove koji nam štete! U Isusovo ime, ja ih odbacujem, korim, odričem i izgonim! Za moju odraslu djecu, molim te, Nebeski Oče, da uslišiš moju roditeljsku molbu i oslobodiš ih bilo koje od ovih okultnih radnji ili bilo kakvog zla i istjeraš sve zle duhove.

Oče, molim Te da pošalješ duh jedinstva i mira mojoj obitelji. Iscijeli podjele u našoj obitelji; neka se članovi obitelji, koji su udaljeni jedni od drugih, pomire u oprostu i ljubavi, da živimo zajedno u Tvome miru.

Foto: Pixabay

Molim za posebne milosti ozdravljenja za svakoga od nas. Iscijeli rane koje nas muče – izliječi svaku depresiju, tjeskobu, strahove, prisile, ovisnosti, ljutnju, ogorčenost i sve mentalne i fizičke bolesti. Vrati nam potpuno zdravlje. Posebno molim sljedeću milost za svoju obitelj, ako je to Tvoja sveta volja (ovdje tiho ili glasno spomenite konkretnu nakanu).

Najviše od svega, ulij u naša srca dar vjere i trajnog pouzdanja u Tebe. Vrati svakoga tko je odlutao od vjere. Neka nas Štit vjere i Mač istine potpuno zaštite od svake štete i zla. Ovu roditeljsku molitvu upućujem u Sveto Ime Isusovo, moleći moćni zagovor Presvete Obitelji s Djevicom Marijom, svetim Josipom i svima svetima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja