Budi dio naše mreže

Što je muškarac bez krunice?

“Nitko ne može živjeti konstantno u grijehu, a istodobno moliti krunicu. Ili će odustati od grijeha ili će odustati od krunice.”

/ bg

“Što je muškarac bez krunice?” inicijativa je koja potiče sve muškarce na molitvu krunice, a provodi se dva puta godišnje u Gospinim mjesecima: svibnju i listopadu. Cilj ove inicijative jest upravo na temelju izazova potaknuti muškarce na svakodnevnu molitvu krunice i da napokon vrate krunicu gdje ona i pripada – u obitelji. Krunica se u tim mjesecima može moliti na različite nakane.

O plodovima učestale molitve krunice govorili su i pisali mnogi svećenici, pape, ali i laici.

“Krunica je najljepša i najbogatija milostima od svih molitvi; to je molitva koja najviše dira Srce Majke Božje… I ako želite da mir prevlada u vašim domovima onda molite obiteljsku krunicu.” Sv. Pio X.

“Idite prema Gospi. Ljubite je! Uvijek molite krunicu. Izmolite je dobro. Molite je što češće možete. Budite duše molitve. Nikada se ne umarajte od molitve, ona vam je najpotrebnija. Molitva potresa Božje srce, po njoj dobivate potrebne milosti.” Sv. Padre Pio.

“Nitko ne može živjeti konstantno u grijehu, a istodobno moliti krunicu. Ili će odustati od grijeha ili će odustati od krunice.” Biskup Hugh Doyle.

“Sveta krunica je snažno oružje. Koristi je s pouzdanjem i bit ćeš zapanjen rezultatima.” Sv. Josemaria Escriva

“Krunica je najizvrsniji oblik molitve i najefikasnije sredstvo za postizanje vječnog života. To je lijek za sva naša zla, korijen svih naših blagoslova. Ne postoji izvrsniji način molitve.” Papa Lav XIII.

Kako moliti krunice, saznajte ovdje.

Ključne riječi:
krunica muškarci muževni budite

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja