Budi dio naše mreže

Teuta Nikpalj, koordinatorica Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Zadru, istaknula je zajedničko zalaganje za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

/ HKM

Treći po redu Hod za život u Zadru održat će se u subotu, 13. svibnja 2023. godine. Okupljanje započinje u 10 sati, u Perivoju hrvatskih redarstvenika. U ozračju radosti i veselja djeca, mladi, obitelji, djedovi i bake hodat će kako bi poslali jasnu poruku da je svaki život važan.

Djetetu je u prvih devet mjeseci života na poseban način potrebna majčina ljubav i zaštita, a majka treba zaštitu i pomoć oca svoga djeteta i svih nas, cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno!

“Ove godine, kao i proteklih godina, kroz Hod za život podsjećamo, i sebe i druge, koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Osobito onaj najnezaštićeniji, život djeteta u majčinoj utrobi. Djetetu je u prvih devet mjeseci života na poseban način potrebna majčina ljubav i zaštita, a majka treba zaštitu i pomoć oca svoga djeteta i svih nas, cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako dijete željeno je od nekoga. Nadamo se da će Hod za život pronijeti sve ove važne poruke kroz cijelu Hrvatsku”, na današnjoj konferenciji za medije u Zadru istaknula je Kristina Japarić, članica organizacijskog tima Hoda za život.

Teuta Nikpalj, koordinatorica Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Zadru, istaknula je zajedničko zalaganje za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. “Pravo na život temeljno je ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava! Svi mi hodamo potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem. Mi koji živimo u demokraciji imamo obavezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka. Dužnost nam je biti glas onih koji se ne čuju, koji glasa nemaju. Želimo poslati jasan zahtjev za zakonskom zaštitom života”, kazala je Nikpalj pa dodala: “Što će nam sva prava, ako nije omogućeno temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na život. Kako nerođenog djeteta, tako i rođenog, mladog, starog, pa sve do naših djedova i baka.  očekujemo od političara i ohrabrujemo sve one koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini da štite temeljno ljudsko pravo, pravo na život. Jer svaki život je vrijedan. Svaki život oplemenjuje”, zaključila je Nikpalj.

Tvtko Krpina, glavni koordinator Hoda za život u Zadru, najavio je geslo ovogodišnjeg Hoda za život, koje glasi “Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav” te istaknuo da svaka osoba ima pravo na točnu informaciju, na informirani izbor. “Da bismo bili slobodni, moramo imati točne informacije, a znanost potvrđuje da život počinje začećem. Već 18. dan od začeća djetetu kuca srce, kada mnoge majke još ni ne znaju da su trudne, ispod majčinog srca kuca jedno malo srce djeteta”, kazao je Krpina.

Da bismo bili slobodni, moramo imati točne informacije, a znanost potvrđuje da život počinje začećem. Već 18. dan od začeća djetetu kuca srce, kada mnoge majke još ni ne znaju da su trudne, ispod majčinog srca kuca jedno malo srce djeteta

“Od osmog tjedna svi organi djeteta su formirani, s deset tjedana dijete ima otisak prsta, s 12 tjedana starosti dijete se smiješi. Tužna je činjenica da prilikom pobačaja dijete osjeća bol. Ako još uvijek ima onih koji negiraju ili ne znaju da znanost potvrđuje da ljudski život započinje začećem, onda svakako razumski ne mogu negirati ili ne reagirati na zvuk otkucaja djetetovog srca kada bi ga imali priliku čuti. I zato predlažemo da medijski djelatnici objave snimku gdje se vidi razvoj čovjeka od začeća do poroda majke ili da pustite UZV snimku s otkucajima djetetovog srca, nakon koje bi zauzeli jasan stav da život čovjeka počinje začećem, što i znanost potvrđuje“, objasnio je Krpina.

Želimo da nam Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti

“Ovaj snažan pokret, Hod za život, obitelj i Hrvatsku, pokazuje kako iz godine u godinu, osim rastućeg broja ljudi koji dolaze na Hod, raste i broj gradova u kojima se organizira što nas iznimno raduje. To je ustvari i očekivano jer to je ona Hrvatska prema kojoj mi želimo ići. Želimo da nam Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti. Želimo da ove činjenice, ova stvarnost, bude poznata svakoj ženi i svakom muškarcu u Hrvatskoj. Pobačaj zaustavlja otkucaje srca. Ne želimo da se u Hrvatskoj ijednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca”, istaknuo je Krpina.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku po gradovima, 2023.:

  • Osijek i Zadar – 13. svibnja 2023.
  • Vinkovci i Zagreb – 20. svibnja 2023.
  • Varaždin, Knin i Metković – 03. lipnja 2023.
  • Sisak, Rijeka i Split – 17. lipnja 2023.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja