Budi dio naše mreže

Kad postanu roditelji, mnogi muževi i žene postaju svjesniji ljubavi koju Bog Otac ima prema njima. Mnogi sanjaju o djetetu u naručju mnogo prije nego što su začeli. A kad to učine, vole svoje dijete iako još nisu vidjeli prvi osmijeh. Tako je i s Bogom. Razmišljao je o nama puno prije nego što su se planine podigle, a danas nastavlja objavljivati: "Volim te!" Riječ ljubavi izgovorena danju i noću iz sveg srca razlog je našeg postojanja: to je istina nad kojom treba razmatrati svaki dan.

/ dz

Roditelji: Razmišljanja o Božjoj tajni

Roditelji mogu imati mnogo djece, ali svako od njih duboko vole. Kakva patnja ako neko od djece pomisli da su manje voljena od svoje braće i sestara, piše Aleteia. A što je s Bogom? Bog nas također ljubi na apsolutno iskonski način. Čak i kad imamo dojam da nas je u datoj okolnosti zaboravio, vjerujemo da sve čini za naše dobro (Rimljanima 8,28). Kakvu grešku činimo kad zavidimo susjedu na divnim talentima ili raskošnom okruženju.

Glupost koju čine tinejdžeri ne sprječava roditelje da ih vole. Kakva radost u očevom srcu kad napokon može zagrliti izgubljenog sina koji se vrati iz svoje avanture! Pa, Bog je jednako sretan kad ga zamolimo da nam oprosti što smo ga zanemarivali. I često nakon što napravimo neku glupu pogrešku napokon shvatimo koliko On ljubavi iskazuje prema nama – bezuvjetne ljubavi. Ponos koji roditelji osjećaju kad su njihova djeca uspješna omogućava im da steknu predodžbu o očevoj radosti kad Njegova stvorenja pokažu takvu velikodušnost. Biblija izričito kaže da će On “uživa u onima koji se pouzdaju u njegovu stalnu ljubav” (Psalam 147,11).

Zamolite Gospodina za pomoć

A što je s ambicijom u srcima toliko roditelja koji ne štede napora kako bi svojoj djeci osigurali bolji život od njihova? Gospodnja ambicija je beskrajno veća. Namjerava nam dati srce koje gori od ljubavi. Trebamo samo tražiti s povjerenjem i vjerom, otvarajući svoja srca Duhu Svetom, tako da će po Isusu Kristu biti ispunjeno ljubavlju.

Stoga roditelji nikada ne smiju zaboraviti da Bog svojoj djeci priprema puno veća iznenađenja od onoga što su oni sami mogli zamisliti. Sam Isus kaže: „Ako, dakle, vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju koliko li će više Otac s neba obdariti Duhom Svetim one koji ga zaištu!”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja