Budi dio naše mreže

Na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja 2024., u Župi Uskrsnuća Kristova u Čepinu mons. Luka Strgar, izaslanik nadbiskupa Đure Hranića, krstio je dvoje djece: Jošuu, peto dijete Ivana i Marije Pandur i Petru prvo dijete Tomislava i Katarine Mihaljević.

/ im

Na misnom slavlju su uz mons. Strgara sulavili domaći župnik Đurica Pardon i bivši župnik Helmut Schumacher, svećenik u miru i pastoralni suradnik Župe Uskrsnuća Kristova. 

U homiliji je mons. Strgar govorio kako su novokrštenici Jošua i Petra, kao i svatko od nas, maratonci – trkači na duge – staze za što je potrebna iznimna kondicija i snaga. „Snagu čovjek prima od Boga, a u suradnji s Bogom u svakodnevici stvara se i kondicija. Isto tako, na životnom putu – maratonu – koji svi trčimo, uvijek se nađu oni koji nam na određenim etapama pomognu, pruže razne oblike okrepe i ohrabrenja te nam tako olakšaju doći do željenog cilja. Upravo tu svijest trebaju posjedovati sve krštene osobe“ – rekao je  Strgar te izrazio Jošui i Petri, zajedno s cijelom župnom zajednicom i u ime nadbiskupa Hranića, najsrdačniju podršku i zaželio obilje Božjeg blagoslova parafrazirajući sv. Pavla: da dobar boj biju, trku završe i vjeru sačuvaju.

Misnom je slavlju nazočilo mnoštvo vjernika, a dvije sestre novokrštenika Jošue su kao ministrantice posluživale kod oltara

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja