Budi dio naše mreže

Emisija "Od krista pozvani" je jedan od plodova Svećeničke godine koju je proglasio papa Benedikt XVI. 2009. kako bi se svratila pozornost na ljepotu i važnost svećeničkog poziva. U 12 godina emitiranja u emisiji su se mogla čuti brojna svjedočanstva svećenika, redovnika i redovnica koji svoj poziv žive u skrovitosti, samozatajno i vjerno, predani Bogu i ljudima. I dok ih svjetovni reflektori gledaju samo kroz pogreške pojedinaca, emisija ima za cilj skrenuti pozornost na vjerne radnike na Njivi Gospodnjoj.

/ HKM

Emisija ‘Od Krista pozvani’ subotom u 18 sati u programu HKR-a donosi svjedočanstva svećenika, redovnika i redovnica o njihovom otkrivanju i življenju poziva. Gosti otkrivaju kako su prepoznali Božji poziv, s kojim su se izazovima, poteškoćama i radostima nosili na putu do ostvarenja zvanja, što im znači njihovo poslanje, te na koje sve načine odgovaraju na Papin poziv da budu ‘sol zemlje i svjetlo svijeta’ u sredini gdje žive.

I dok ih svjetovni reflektori gledaju samo kroz pogreške pojedinaca, emisija ima za cilj skrenuti pozornost na vjerne radnike na Njivi Gospodnjoj

Emisija je jedan od plodova Svećeničke godine koju je proglasio papa Benedikt XVI. 2009. kako bi se svratila pozornost na ljepotu i važnost svećeničkog poziva. U 12 godina emitiranja u emisiji su se mogla čuti brojna svjedočanstva svećenika, redovnika i redovnica koji svoj poziv žive u skrovitosti, samozatajno i vjerno, predani Bogu i ljudima. I dok ih svjetovni reflektori gledaju samo kroz pogreške pojedinaca, emisija ima za cilj skrenuti pozornost na vjerne radnike na Njivi Gospodnjoj.

Radosna sam što imam priliku kroz emisiju ‘Od Krista pozvani’ susretati svećenike, redovnike i redovnice, koji otkrivajući svoj put za Bogu posvećenim životom svjedoče da srce koje Gospodin dotakne i pozove da ga slijedi svoj smiraj može naći jedino u odazivu, i u polasku na avanturu s Bogom”, istaknula je urednica emisije Svjetlana Đuran i posvjedočila: „Osjećam se privilegiranom slušati svjedočanstva o doživljaju Božjeg poziva i odaziva koji je duboko emotivno i intimno iskustvo, kao i sve poteškoće kroz koje se prolazi na putu do ostvarenja poziva”.

Emisija ‘Od Krista pozvani’ sezonu započinje s ekskluzivnom pričom o monaštvu Grkokatoličke Crkve na hrvatskom tlu

U 12 godina dugoj povijesti emisije brojni su oni koji su odabrali upravo Hrvatski katolički radio kako bi otvorili svoje srce i posvjedočili kako se Gospodin proslavlja u njihovim životima. Tako i ovu 13. sezonu emisija ‘Od Krista pozvani’ HKR započinje s ekskluzivnom pričom o monaštvu grčkog obreda na hrvatskom tlu. O svome put k Bogu posvećenom životu posvjedočit će monah bratstva Pokrova presvete Bogorodice Kričke o. Mladen Mikulić, član prve monaške zajednice u dugoj povijesti Križevačke eparhije na našim prostorima. Niz svjedočanstava nastavit će razgovor s velikanom marijabistričkog kraja – dugogodišnjim čuvarom svetišta Majke Božje Bistričke mons. Lovrom Cindorijem, a u svjedočanstvu vlč. Josila Levakovića otkriva se kako je nastajala najmlađa Hrvatska katolička misija s kojim se izazovima susreću iseljeni Hrvati u Irskoj.

Spomenimo i kako je s pokretanjem portala Hrvatske katoličke mreže emisija dobila i svoju vizualnu inačicu u riječi i slici, u kojoj se može vidjeti žar za Kristom i kroz brojne fotografije koje gosti nesebično ustupaju. Svjedočeći o tome kako se Gospodin proslavlja u njihovim životima pomažu onima koji ih slušaju da rastu u vjeri.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja