Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svjedocanstva

Održan 18. Molitveni sabor za nerođenu djecu

Osamnaesti nacionalni Molitveni sabor za nerođene održan je u pavlinskom samostanu Svetice na temu "Gospa u Međugorju poziva na mir", stoga se ove godine posebno molilo da na obitelji u nemirima današnjice, po Gospinom zagovoru, siđe Kristov mir.

GOSPO MOJA, PUŠTAM TI SVE Nesigurnog mladog zaručnika Gospa u Međugorju potaknula da zaprosi djevojku

Fra Ivan Dominik Iličić na svojim je društvenim mrežama podijelio svjedočanstvo koje mu je poslao mladi zaručnik Domagoj Aračić kojim svima želi poručiti neka se pouzdaju u Božju providnost i učine sve na što ih Gospodin potiče jer on zna kada je pravo vrijeme. "On i njegova djevojka Josipa su vezi godinu dana kroz koju su se duboko povezali, osobito kroz zajedničku molitvu i hodanje u čistoći. Spoznali su oboje da je njihova veza došla do vrhunca hodanja i da je vrijeme za korak dalje iako im je nedostajalo hrabrosti za to", piše Iličić koji nam je poslao Domagojevo svjedočanstvo koje prenosimo u cijelosti.

Započeo 4. Mladifest Hrvatska u Voloderu

Marijina legija iz Petrinje, u suradnji sa Sisačkom biskupijom i ove godine je organizirala, po uzoru na onaj u Međugorju, Mladifest u Hrvatskoj. Četvrti po redu započeo je u petak 17. lipnja u Voloderu pod geslom „Ta otkuda meni da mi dođe Majka Gospodina mojega?“.

OD KRISTA POZVANI 13. sezonu započinje s ekskluzivnom pričom o monaštvu grčkog obreda na hrvatskom tlu

Emisija "Od krista pozvani" je jedan od plodova Svećeničke godine koju je proglasio papa Benedikt XVI. 2009. kako bi se svratila pozornost na ljepotu i važnost svećeničkog poziva. U 12 godina emitiranja u emisiji su se mogla čuti brojna svjedočanstva svećenika, redovnika i redovnica koji svoj poziv žive u skrovitosti, samozatajno i vjerno, predani Bogu i ljudima. I dok ih svjetovni reflektori gledaju samo kroz pogreške pojedinaca, emisija ima za cilj skrenuti pozornost na vjerne radnike na Njivi Gospodnjoj.

ZAŠTO VJERUJEM Uskoro i do 600. sugovornika

"Zašto vjerujem?" - jedno je od najdugovječnijih novinarskih pitanja u programu "Dobrog radija za dobre ljude", koje se neprestano ponavlja iz jednostavnog razloga: to je ime jedne od najdugovječnijih emisija u programu Hrvatskog katoličkog radija.

Padre Pio nas čudesno zagovara: Hrvati svjedoče o ozdravljenju, uslišanju i pomoći sveca

25. svibnja slavimo rođendan jednog od najpopularnijih svetaca našeg vremena, svetog Padra Pija. Francesco Forgione rodio se 25. svibnja 1887. godine u Pietrelcini, selu u pokrajini Benevento u Italiji. Odmalena bio je mistik s izvanrednim darom molitve. Postao je redovnik, kapucin imenom Pio, a za svećenika je zaređen 1910. godine i uskoro je počeo djelovati u samostanu u gradiću San Giovanni Rotondo gdje se danas slijevaju rijeke hodočasnika iz cijeloga svijeta kako bi molili za svečev zagovor.

Mame u koronakrizi - vidimo li ih uopće?

Ovogodišnji Majčin dan protekao je za većinu majki u neobičnim okolnostima. Zbog koronakrize, vrtićka i školska djeca punih osam tjedana provela su kod kuće. No, nisu sve majke i očevi nužno mogli biti s njima ili su, pak, i sami morali raditi od kuće.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja