Budi dio naše mreže

Brojne teme, snažna svjedočanstva, ali i mogućnost sudjelovanja u kreiranju same emisije svojim prijedlozima i pitanjima očekuju i ove sezone sve slušatelje HKR-a u emisiji Duhovno duhovita večer urednika i voditelja fra Stjepana Brčine.

/ HKM

Franjevac konventualac iz zagrebačke župe sv. Antuna Padovanskog Stjepan Brčina drugu godinu uređuje i vodi emisiju Duhovno duhovitu večer utorkom u 20 sati na Hrvatskom katoličkom radiju. Ta emisija nastala je na tragu susreta mladih koji se održavaju četvrtkom u spomenutoj crkvi pod nazivom Duhovno duhovite večeri. Osnovna ideja je da se u radijskom programu preslika ono što se događa na susretima mladih kako bi da sličan sadržaj došao do što većeg broja ljudi.

Ponekad se i cijela emisija pretvori u molitvu

Prošla radijska sezona bila je prva za fra Stjepana Brčinu tako da su ga slušatelji prvi put mogli čuti u emisiji gdje je on domaćin, a reakcije slušatelja su odlične. Toliko da im nije bilo drago kad je došla ljetna stanka što fra Stjepan nije očekivao.

Fra Stjepan Brčina / Foto: Josip Ninković

„Cilj emisije je uključiti mlade diljem Hrvatske i šire, promišljati o temama koje su njima bliske i važne, ali emisija nije namijenjena samo mladima već svim slušateljima”, ističe urednik i voditelj emisije fra Stjepan Brčina.

Emisija uz ovaj duhovni dio ima i onaj duhoviti dio

Koncept emisije Duhovno duhovite večeri je raznolik. U emisiji se, primjerice, mogu čuti svjedočanstva vjere tzv. malog čovjeka, ali i poznatih osoba u javnom i društvenom životu. Progovara se i o temama vezanim uz pravilnu formaciju vjernika.

Ono po čemu je emisija postala najprepoznatljivija je da je na kraju emisije obavezna molitva, a ponekad se i cijela emisija pretvori u molitvu. Slušatelji se povremeno imaju priliku javiti u eter te se emisija pretvori u druženje. Kako stoji u nazivu emisije, uz ovaj duhovni dio ima i onaj duhoviti dio, tako da u emisiji bude i pokoja šala.

Nisam ni znao da toliko slušatelja prati ovu emisiju. I ove godine streamat ćemo na Facebooku, a video ćemo objavljivati i na mom Youtube kanalu ‘Budi frajer’. Osobito mi je drago što sam kroz radijsku emisiju došao do starijih i bolesnih kojima je potreba pomoć. Nisam psiholog ni liječnik, svećenik sam, i kroz svoju službu i poslanje želim biti podrška i pomoć kroz molitvu i nagovor“, poručio je fra Stjepan Brčina.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja