Budi dio naše mreže

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" urednika i voditelja Borne Marinića u subotu 14. svibnja gostovao je potpredsjednik Mladeži HDZ-a Tin Jurak.

/ im

Politička karijera Tina Juraka krenula je kada je napunio osamnaest godina. Kazao je da se u HDZ učlanio na poziv tadašnjeg predsjednika mladeži HDZ-a Varaždinske županije. Stažiranje ili rad u europskim institucijama neprocjenjivi su za profesionalni i osobni razvoj mlade osobe. Prijavio sam se za stažiranje u Europskom parlamentu u Uredu zastupnice Sunčane Glavak i imao sreću da su me prihvatili.

Govoreći o mladima u politici Jurak je kazao da mladi ne bježe od politike niti odgovornosti, “već preuzimaju odgovornost za sve mlade generacije u Hrvatskoj kako bi utjecali na kvalitetu života u sredinama u kojima djeluju, kao i na kvalitetu obrazovanja i zaposlenja”.

Tin je rođen 1999. godine, iste godine kada je Franjo Tuđman preminuo. “Utemeljitelj Hrvatske demokratske zajednice i moderne Hrvatske dr. Franjo Tuđman preuzeo je odgovornost, kao što i mi mladi moramo preuzeti odgovornost za neke vrijednosti. Izašao pred hrvatski narod s jasnim programom ostvarivanja toliko snivane hrvatske samostalnosti i predvodio hrvatske branitelje koji su obranili Hrvatsku od velikosrpske agresije. Drago mi je da postoji široko suglasje, i ususret obilježavanja 100. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana o njegovim zaslugama i liderskim sposobnostima”, rekao je Jurak o Franji Tuđmanu.

Borna Marinić i Tin Jurak

Tin Jurak se osvrnuo i na to što njemu osobno znači lik i djelo Franje Tuđmana. “Iako sam rođen 1999. godine, kao što ste i sami istaknuli, još u mladosti kroz obitelj dobio sam jasnu sliku o zaslugama prvog hrvatskog predsjednika. Mnoge priče koje sam imao prilike slušati su generacije prije nas proživljavale te osjećam ponos i zahvalnost prema prvom hrvatskom predsjedniku”, naglasio je.

Unatoč tome što je stvorio modernu Republiku Hrvatsku i pobijedio u Domovinskom ratu, danas u eteru često čujemo kritike na njegov račun. Za jedne je on “Titin general” koji se nije usudio provesti lustraciju, a druge se radi o lopovu koji je pretvorbom i privatizacijom stvorio 200 bogatih obitelji. Tin je pokušao pojasniti zašto je to tako. Rekao je: “Ne smijemo nikada bježati od povijesnih činjenica koje jasno sugeriraju važnost i ulogu dr. Franje Tuđmana u Domovinskom ratu i stvaranju samostalne i slobodne Hrvatske. Ne smijemo zaboraviti kako je predsjednik Tuđman bio na čelu države u vrijeme kada smo morali oslobađati okupirane teritorije diljem Hrvatske, ali i kako je upravo on postavio temelje razvoja hrvatske demokracije, izgradnje demokratskih institucija i pluralizma, segmente koje su prethodne generacije sanjale”.

“Prvi hrvatski predsjednik predvodio je čitav narod i hrvatske branitelje u obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu, u kojem smo konačno slomili agresiju velikosrpskog Miloševićevog režima te smo postali samostalna i neovisna država priznata u međunarodnoj zajednici”, zaključio je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja