Budi dio naše mreže

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" koju je uredila i vodila Snježana Kirinić Grubić, u utorak 3. studenog, gostovao je profesor Dejan Nemčić koji je nagrađen za najboljeg profesora geografije na svijetu.

/ ps

Dejan Nemčić i Snježana Kirinić Grubić

Profesor geografije Dejan Nemčić ovih je dana poslao poruku javnosti koliko su učitelji vrijedni u društvu. Naime, Nemčić poučava u Osnovnoj školi Ive Andrića u Zagrebu, a za njegov je rad odlikovan prestižnom nagradom “Global Teacher Award 2020” za najboljeg profesora geografije na svijetu.

“Ovo je nagrada za sav trud unazad nekoliko godina koji pokazujemo na satovima geografije. Pokazalo se da se isplati truditi, vjerovati u mlade učenike”, poručio je Nemčić, koji je pobijedio u kategoriji u kojoj se biralo između kandidata iz 110 zemalja.

Što čini njegove satove geografije tako posebnima? Njegov je učenik Leon Vinco Mladinić rekao kako je jednostavno “modernizirao geografiju”, ili kako će sam Nemčić reći, uveo je “geografiju sa svim osjetilima”. Tako učenici na satu putem video poziva upoznavaju ljude iz različitih zemalja koji ih provode po svojim gradovima, uče kuhati tradicionalna jela i slušaju autohtonu glazbu iz afričkih zemalja ili , pak, Meksika. Za svaku posjećenu državu, učenici dobivaju žigove u svojim “putovnicama”, pa tako razred u jednoj školskoj godini obiđe čitav svijet.

Kada je Nemčić dobio nagradu, rekao je svojim učenicima da je to i njihova zasluga. “Kad god dođem u razred i pogledam njih dvadeset, u njima vidim velik potencijal, budućnost Hrvatske. Vidim one male ljude koji će jednom izrasti u velike ljude i mijenjati ovu Hrvatsku. Potrebni su nam ljudi s energijom, sa stavom, a u njima vidim buduće znanstvenike, doktore, pravnike koji će imati veliku ulogu u Hrvatskoj danas sutra”, poručio je.

Na koncu, ovaj je profesor podijelio kako bi opisao svoje učenike. “Nešto su u razredu bili veseli pa sam rekao, da iziđem u medije, kako bih vas opisao? A kaže meni jedan učenik: ‘Vi bi nas trebali opisati kao one ljude koji su Vas motivirali da radite najljepši posao na svijetu!’”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja