Budi dio naše mreže

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote", koju je uredio i vodio Borna Marinić, u četvrtak, 22. listopada, gostovao je liječnik hitne medicine Adis Keranović.

/ im

Borna Marinić i Adis Keranović

Adis Keranović odrastao je u Sisku, a ljubav prema medicini gaji već od osnovne škole. Već u srednjoj školi uključio se u projekte vezane za biologiju koje su ga usmjerili dalje u izboru zanimanja.

“Od srednje škole zanimao me rad u civilnim društvima i udrugama i zato sam nakon niza projekata u srednjoj školi nastavio s projektima tijekom studija. Dvije udruge u kojima sam najviše radio su  Međunarodna udruga studenata medicine i Udruga Novi svijet. Vodio sam razno razne projekte i na nivou Hrvatske vodio sam Odbor za javno zdravstvo u kojem smo pokrenuli niz projekata koji žive do danas. Jedan projekt koji je zaživio je Mrak kampanja to je kampanja za prevenciju tumora”, rekao je Keranović. Otkrio je da tajna njegove ustrajnosti leži u dobroj organiziranosti i podršci koju ima od obitelji.

Tajna moje ustrajnosti leži u dobroj organiziranosti i podršci obitelji.

Budući da je proputovao niz zemalja i imao priliku upoznati različitost zdravstvenih sustava istaknuo je da sustav koji bi Hrvatska mogla kopirati jest Švicarski zdravstveni sustav. Ustvrdio je da dobar dio tog sustava bi mogli kopirati kod nas.

Volim svoj posao, volim to raditi i  uživam to raditi.

Ostati u Hrvatskoj nije bila jednostavna odluka, ali doktor Keranović odlučio je unatoč svemu ostati u Hrvatskoj. “Volim svoj posao, volim to raditi i  uživam to raditi”, rekao je.

Također, Keranović je predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice u Zagrebu. “Kroz udrugu nastojimo ojačati i očuvati vjerski i nacionalni identitet Bošnjaka”, istaknuo je Keranović.

Mladi se trebaju sami aktivirati.

“Mladi trebaju biti proaktivni nije rješenje sjediti kod kuće i čekati rješenje, sjediti doma i misliti da će im tako biti bolje. Mladi se trebaju sami aktivirati. Uz to što im udruge i asocijacije pružaju mogućnosti i oni trebaju biti ti koji će biti proaktivni i oni koji će se ustati i nešto napraviti”, poručio je Adis Keranović.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja