Budi dio naše mreže

Potrebite ne možete doživjeti preko mobitela

Učenici Osnovne škole Nikole Hribara u Velikoj Gorici svaki tjedan volontiraju u pučkoj kuhinji kod Misionarki ljubavi u Jukićevoj ulici u Zagrebu.

/ bg

Vjeroučiteljica iz Osnovne škole Nikole Hribara u Velikoj Gorici Marija Patrlj, o iskustvima volontiranja svojih učenika govorila je u emisiji “Na valovima dobote” Hrvatskoga katoličkog radija u petak, 15. veljače.

Volontiranje u Jukićevoj / Foto: Marija Patrlj

“Prošlogodišnji projekt ‘Zajedno za ljubav’ bio je usmjeren potrebitima u Kongu, ali i za potrebitu djecu OŠ Nikole Hribara”, kazala je vjeroučiteljica Partlj.

Prema njezinim riječima, u sklopu projekta “Zajedno za ljubav”, ove godine učenici volontiraju u pučkoj kuhinji u Jukićevoj ulici u Zagrebu. Ovi osnovnoškolci su i ranije volontirali kod Misionarki ljubavi, a kratak prekid se dogodio zbog problema s putovanjem, rekla je vjeroučiteljica. No, mladi volonteri se ponovno odlučuju na volontiranje, te donose živa svjedočanstva koja su promijenila njihov pogled na svijet. Iskustvo volontiranja im je pomoglo da spoznaju koliko su potrebiti bližnji oko nas.

Djeca zajedno s vjeroučiteljicom Marijom, svaki tjedan pomažući sestrama i drugim volonterima u pučkoj kuhinji, čine konkretna djela ljubavi i milosrđa.

Volonteri iz Velike Gorice / Foto: Marija Patrlj

Učenici sedmog razreda zajedno su sa sestrama i drugim volonterima dijelili hranu, prali suđe, pripremali hranu, čistili i pospremali. Kako svjedoče, jako dobro su se osjećali volontirajući. Dva ili tri sata, koliko traje volontiranje, ne predstavlja im nikakav problem jer se nakon toga vraćaju kućama ispunjeni znajući da su učinili dobro djelo. Učenici također svjedoče kako se sestrama koje tamo svakodnevno djeluju, ne skida osmijeh s lica.

Vjeročiteljica Marija Patrlj kaže kako je u početku svega troje učenika volontiralo, ali kako su potrebe bile sve veće, sve više učenika se odazivalo.

Vjeroučiteljica koja u korisnicima vidi Krista, svjedoči kako je na upit jednog korisnika, dopustila da je poljubi. Ta gesta je njezinim učenicima bila živo svjedočanstvo vjere.

Učenici puni snažnih svjedočanstava, ponovno se žele vratiti volontirati u pučku kuhinju i na taj način čini dobra djela. Na njih su ponosni i vjeroučiteljica i njihovi roditelji bez čije podrške, kako kaže Marija Patrlj, ne bi bilo volontiranja. Vjeroučiteljica ima poruku za sve one koji su neodlučni u volontiranju:

Zaista mislim da svatko od nas, bilo u svojoj obitelji, susjedstvu, na radnome mjestu, može pronaći nekoga kome je pomoć potrebna. Ako je to malo dijete, možemo se poigrati s njim, sa starijim ljudima možemo popričati. Od materijalnog, više vrijedi topla riječ, pogled, podrška i prisutnost.

Učenici iz Velike Gorice poručuju svima da se okušaju u volontiranju: “Ne treba to biti samo volontiranje u pučkim kuhinjama, to može biti i pomoć prijatelju.”

“Dođite u pučku kuhinju jer preko mobitela neće vidjeti svijet kakav inače vidimo”, pozvao je jedan učenik.

Ugledajmo se na ove mlade dobročinitelje i širimo lanac dobrote svaki dan!

Učenici pred pučom kuhinjom / Foto: Marija Patrlj

 

 

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja