Budi dio naše mreže

Ključna riječ: misionarke-ljubavi

Zagrepčanka nakon susreta s Majkom Terezijom postala Misionarka ljubavi

Poziv i želju da postane časnom sestrom osjetila je u srcu tijekom gledanja filma o Majci Tereziji u zagrebačkoj katedrali. Bilo je to 1979. kada su grad Zagreb posjetili misionari p. Ante Gabrić i Majka Terezija. Tada je vidjela uživo Majku Tereziju i uočila njenu karizmatičnost. Ona je tada održala govor prisutnim vjernicima i ono što je s. Anđelku posebno privuklo bio je Božji dar kojim je Majka Terezija svojim riječima doticala srca drugih.

110 obljetnica rođenja sv. Majke Terezije

U Skopju je 26. kolovoza 1910. rođena Inés Gonxha Bojaxhi – djevojčica koju će svijet upoznati kao Majku Tereziju, a Crkva ju uzdići na čast oltara, piše portal Katoličkog tjednika Nedjelja.ba.

SVJEDOČANSTVO Od Majke Terezije sam naučio kako ustrajati u radu i vjerovati Bogu – ništa drugo nije važno!

"Od djetinjstva sam se borio s opsesivno-kompulzivnim poremećajem. Nisam se mogao nositi s prljavštinom i nečistoćom pa je za mene volontiranje u tom smislu bilo nezamislivo. Sjećam se kako sam jednog dana miješao prljavu plahtu, koja je ključala u loncu, i kapljica tog 'soka smrti' završila je u mojim ustima. Prvo sam pomislio da ću umrijeti. No, osjećao sam se dobro. Ne znam kako, ali to je iskustvo koje me izliječilo od moga opsesivno-kompulzivnog poremećaja", posvjedočio je Kenny Mammarella-D'Cruz.

FOTO Božja ljubav odvela je djevojku iz Skoplja na prašnjave ulice Kalkute!

Početkom 20. stoljeća rimokatoličku crkvu Presvetoga Srca Isusova u Skoplju vodili su isusovci. Pater Franjo Jamreković vjernicima je često čitao pisma misionara iz Indije i Afrike te im pričao o misionarskom životu. To je odigralo veliku ulogu u donošenju odluke mlade Gonxha da ode u Indiju i svoj život posveti Bogu. Konačnu odluku da napusti Skoplje donijela je s 12 godina kada je primila poziv od Boga. No, tada nije znala da će dobiti i “poziv unutar poziva”.

Kardinal Bozanić dijelio hranu korisnicima pučke kuhinje Misionarki ljubavi

"Danas po želji pape Franje Crkva slavi nedjelju siromaha. Svatko od nas pred Bogom je siromašan; siromašan Božje ljubavi, blizine, opraštanja", naglasio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na početku euharistijskoga slavlja koje je, prigodom Trećega svjetskog dana siromašnih u nedjelju 17. studenoga, predvodio u velikoj kapeli Bezgrešnoga Srca Marijina u zagrebačkome samostanu Misionarki ljubavi.

Stojim na vratima tvoga srca i kucam. Otvori mi jer Ja žeđam za tobom!

"Nemoj nikada sumnjati u Moje milosrđe, Moje prihvaćanje tebe takve kakva jesi, Moju želju da ti oprostim, Moju čežnju da te blagoslovim i živim Svoj život u tebi. Žeđam za tobom! Ako se osjećaš nebitnom u očima ovoga svijeta, to uopće nije važno. Za Mene ne postoji nitko važniji na ovome svijetu od tebe. Žeđam za tobom". Uronite u meditaciju "Žedan sam" nadahnutu životom i poslanjem svete Majke Terezije i budite blizu Gospodinu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja