Budi dio naše mreže

Ključna riječ: misionarke-ljubavi

Od beatifikacije bl. Majke Terezije prošlo je već 19 godina!

Majka Terezija proglašena je blaženicom Katoličke Crkve prije 19 godina, 19. listopada 2003. godine. Obred beatifikacije pred velikim mnoštvom skupljenim na Trgu sv. Petra, urešenom stotinama indijskih i albanskih zastava, predvodio je njen osobni prijatelj, papa Ivan Pavao II.

Sv. Majka Terezija - svetica koja pali svjetlo u tami ovoga svijeta

Sestre Misionarke ljubavi uvijek rade skrovito, bez medijske pozornosti ili potpore. Pouzdaju se samo u Providnost, a Bog u svojoj dobroti i ljubavi njihov rad za siromašne podupire po dobrim ljudima. No, postoje dani u godini kada je i nama dopušteno izbliza vidjeti i dotaknuti plodove njihove vjere. A pred njima riječi zastanu, a srce može samo reći – Bože, kako si velik! Hvala Ti i slava!

Pobliže upoznajte Misionarke ljubavi

U Skopju je 26. kolovoza 1910. rođena Agnes Gonxha Bojaxhi – djevojčica koju će svijet upoznati kao Majku Tereziju, a Crkva ju uzdići na čast oltara. Majka Terezija sastavila je pravila za prvih dvanaest sestara koje su sačinjavale novu družbu, Misionarke ljubavi. Na blagdan Gospe od krunice, 7. listopada 1950., Rim je odobrio pravila, a već godine 1965., dekretom Kongregacije za redovnike Decretum laudis, Misionarke ljubavi priznate su kao Družba sestara papinskog prava. Više o Misionarkama ljubavi pročitajte u tekstu.

Nikaragva protjerala sestre Misionarke ljubavi

Redovnice Misionarke ljubavi, koje je utemeljila Sv. Majka Terezija, otišle su 6. srpnja u Kostariku nakon što je Vlada Nikaragve zabranila njihovu družbu u toj zemlji, zajedno s drugim dobrotvornim i civilnim organizacijama.

Redovnički poziv prepoznala sam u susretu s narkomanom

"Utažiti Kristovu žeđ za dušama među najsiromašnijima, onima koji su udaljeni od Boga, psihički i duhovno ranjeni te pokazati ljubav prema Bogu i čovjeku", životno je geslo rođene Zagrepčanke 61-godišnje redovnice Ivane Karavanić koja je prije tridesetak godina postala članica Družbe sestara misionarka ljubavi iz jednostavnoga razloga: htjela je nastaviti misiju pomaganja i širenja radosne vijesti na način na koji je to činila njihova utemeljiteljica bl. Majka Terezija iz Kalkute.

Meditacija Majke Terezije o životu

Red Misionarki Ljubavi službeno je osnovan u Kalkutskoj nadbiskupiji 7. listopada 1950. Danas su Majka Terezija i Misionarke ljubavi simbol borbe za život. Gdje god je ugrožen život i gdje je nužna pomoć potrebitima ljubavi i služenja, Misionarke ljubavi – sestre Majke Terezije su tu. Kratku meditaciju Majke Terezije koja jednostavno sažima njihovo shvaćanje života prenosimo s mrežne stranice Hrvatske redovničke konferencije.

Nobelovka mira rođena na današnji dan: Volite siromašne i ne okrećite im leđa jer ako njima okrenete leđa, okrenuli ste ih i Isusu!

"Zahvalna sam i sretna što ovu nagradu mogu primiti u ime gladnih, golih, onih bez domovine, bogalja, slijepih i bolesnih od lepre. U ime svih onih koji se osjećaju nepoželjnima, nevoljenima, nezbrinutima, u ime onih koji su isključeni iz našeg društva", rekla je sv. Majka Terezija, primivši Nobelovu nagradu za mir 10. prosinca 1979. u Oslu. Njezin nadahnuti govor prenosimo u cijelosti.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja