Budi dio naše mreže

Ključna riječ: misionarke-ljubavi

Nikaragva protjerala sestre Misionarke ljubavi

Redovnice Misionarke ljubavi, koje je utemeljila Sv. Majka Terezija, otišle su 6. srpnja u Kostariku nakon što je Vlada Nikaragve zabranila njihovu družbu u toj zemlji, zajedno s drugim dobrotvornim i civilnim organizacijama.

Redovnički poziv prepoznala sam u susretu s narkomanom

"Utažiti Kristovu žeđ za dušama među najsiromašnijima, onima koji su udaljeni od Boga, psihički i duhovno ranjeni te pokazati ljubav prema Bogu i čovjeku", životno je geslo rođene Zagrepčanke 61-godišnje redovnice Ivane Karavanić koja je prije tridesetak godina postala članica Družbe sestara misionarka ljubavi iz jednostavnoga razloga: htjela je nastaviti misiju pomaganja i širenja radosne vijesti na način na koji je to činila njihova utemeljiteljica bl. Majka Terezija iz Kalkute.

Meditacija Majke Terezije o životu

Red Misionarki Ljubavi službeno je osnovan u Kalkutskoj nadbiskupiji 7. listopada 1950. Danas su Majka Terezija i Misionarke ljubavi simbol borbe za život. Gdje god je ugrožen život i gdje je nužna pomoć potrebitima ljubavi i služenja, Misionarke ljubavi – sestre Majke Terezije su tu. Kratku meditaciju Majke Terezije koja jednostavno sažima njihovo shvaćanje života prenosimo s mrežne stranice Hrvatske redovničke konferencije.

Nobelovka mira rođena na današnji dan: Volite siromašne i ne okrećite im leđa jer ako njima okrenete leđa, okrenuli ste ih i Isusu!

"Zahvalna sam i sretna što ovu nagradu mogu primiti u ime gladnih, golih, onih bez domovine, bogalja, slijepih i bolesnih od lepre. U ime svih onih koji se osjećaju nepoželjnima, nevoljenima, nezbrinutima, u ime onih koji su isključeni iz našeg društva", rekla je sv. Majka Terezija, primivši Nobelovu nagradu za mir 10. prosinca 1979. u Oslu. Njezin nadahnuti govor prenosimo u cijelosti.

Žene u Indiji naučile su prirodno planirati obitelji zahvaljujući Majci Tereziji

Uspjeh Misionarki ljubavi u poučavanju siromašnih žena u Indiji da koriste prirodno planiranje obitelji podsjetnik je da žene svakog socioekonomskog statusa mogu naučiti prirodne izmjene plodnosti i neplodnosti u vlastitom tijelu i tako te informacije mogu koristiti za planiranje svojih obitelji na način koji poštuje dostojanstvo cijeloga ljudskog života.

Zagrepčanka nakon susreta s Majkom Terezijom postala Misionarka ljubavi

Poziv i želju da postane časnom sestrom osjetila je u srcu tijekom gledanja filma o Majci Tereziji u zagrebačkoj katedrali. Bilo je to 1979. kada su grad Zagreb posjetili misionari p. Ante Gabrić i Majka Terezija. Tada je vidjela uživo Majku Tereziju i uočila njenu karizmatičnost. Ona je tada održala govor prisutnim vjernicima i ono što je s. Anđelku posebno privuklo bio je Božji dar kojim je Majka Terezija svojim riječima doticala srca drugih.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja