Budi dio naše mreže

"Pjesmom Život je dragocjen grupe RiM uvodimo ljude u veliku pro-life priču koja počinje za desetak dana u 35 gradova. Pjesma je i divna uvertira u marijansku procesiju za život, koja je zapravo početak jesenske inicijative i svjedočanstvo ljudima koji će nas vidjeti na ulici", otkrio je Čaljkušić dodavši kako će se spomenuta procesija održati 22. rujna u Zagrebu na čast Bezgrešnog srca Marijina.

/ fe

Grupa RiM darovala je inicijativi 40 dana za život pjesmu Život je dragocjen povodom jesenske kampanje koja počinje 23. rujna. Za priču nadahnutu stvarnim događajem, scenarist i redatelj spota Ante Čaljkušić je rekao: “Sigurni smo da će ova pjesma spašavati dječje živote”. Sestre Ružica i Maja Nedić, po kojima je i grupa dobila ime, posebno su naglasile radost i sreću zbog prilike da doprinesu radu inicijative. “Sretne smo što smo mogle dati svoj doprinos apostolatu za život. Snimanje spota je bilo jako veselo i upoznale smo divne ljude koji se nesebično daju za kulturu života”, rekle su sestre.

Pjesma je premijerno predstavljena u četvrtak u emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija, a poslušati ju možete na YouTube kanalu udruge “40 dana za život”.

Predsjednik inicijative Čaljkušić poručio je da je radostan zbog činjenice da za jesensku kampanju imaju himnu. “Sretan sam što se sve uspjelo realizirati. Pjesmom Život je dragocjen grupe RiM  uvodimo ljude u veliku pro-life priču koja počinje za desetak dana u 35 gradova. Pjesma je i divna uvertira u marijansku procesiju za život, koja je zapravo početak jesenske inicijative i svjedočanstvo ljudima koji će nas vidjeti na ulici”, otkrio je Čaljkušić dodavši kako će se spomenuta procesija održati 22. rujna u Zagrebu na čast Bezgrešnog srca Marijina.

Foto: “40 dana za život”

Tekst za pjesmu napisao je vlč. Ivan Lastovčić. Kaže da je i kroz pjesmu želio progovoriti o vrijednosti ljudskog života, a sve je počelo jednom kavom na kojoj se rodila ideja.

“Prošle godine sjeo sam na kavu s Antom, pogledali smo plakate i razmijenili ideje o planovima za budućnost. Tekst je bio gotov veoma brzo. Već sam sljedeći dan javio Anti da imam tekst, a za suradnju sam se javio sestrama Nedić jer sam njima i prije surađivao. Poticaj su mi bili mnogi ljudi, obitelji i svjedočanstva u kojima se prepoznaje radost u iščekivanju novog života. Pred sobom sam imao ljude koji traže odgovore, ljude koji su u neizvjesnosti, ljude koji se bore, ljude koji su etiketirani i udaljeni, ali i ljude u kojima se ugasio žar da prihvate novi život”, rekao je.

Sestre Nedić na snimanju spota za pjesmu “Život je dragocjen” / Foto: Grupa “RiM”

S vlč. Ivanom dugi niz godina surađuju sestre Nedić. “Vjerujemo mu, i svaki put imamo prekrasnu suradnju”, naglasile su. Prilikom prve komunikacije, nakon čitanja teksta, sestre su osjećale strah zbog velike odgovornosti. No, kada ih je vlč. Ivan nazvao, nisu mogle reći ne. Tekst je bio spreman i poslan na njihovu adresu. Slijedilo je uglazbljivanje i nastavak suradnje. Rezultat možete poslušati u nastavku.

Na pjesmi i spotu radile su i Paula Garić te Dijana Brozović. Paula je odigrala glavnu ulogu, a javnosti je otprije poznata kao pjevačica iz duhovnog benda Tobija. Čaljkušić je kazao kako je mlada djevojka scenarij prihvatila iz prve te da je bio siguran kako će sjajno odigrati ulogu, uzevši u obzir njezinu osobnost i talent. Dijana Brozović imala je funkciju asistentice redatelja. Kao jednu od ključnih točaka istaknula je pristupačnost roditelja djece u spotu. “Od srca smo zahvalni roditeljima djece koja glume u spotu. Hvala im na ukazanom povjerenju. Dali smo najbolje od sebe i vjerujemo da je baš njima ovo bilo jedno posebno iskustvo”, rekla je Brozović.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja