Budi dio naše mreže

Združeni Zbor mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije pod dirigentskom palicom maestra Želimira Sušića održao je prvi Božićni koncert u nedjelju 30. prosinca nakon večernjega misnoga slavlja u središnjoj vinkovačkoj crkvi sv. Euzebija i Poliona.

/ sk

Na repertoaru su bile većim dijelom hrvatske božićne pjesme i to one koje se ne izvode često na  misnim slavljima, i nekoliko općepoznatih europskih božićnih melodija. Solista i solistice su bili: Jure Smajić, Marina Tošeski, Josip Kubala, Dominik Živković i Đurđica Krbavac. Klavijature je osim maestra Sušića svirala i domaća župljanka dr. sc. Zrinka Šimunović, profesorica glazbeno-teorijskih predmeta Glazbene škole Josipa Runjanina u Vinkovcima i asistentica na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Violinu je svirala Petra Sušić, a flautu Antonaeta Petričević.

Združeni Zbor mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije čine tri zbora: Crkveno pjevačko društvo Mir iz Belišća koje vodi maestro Sušić, Zbor mladih župe Preslavnoga Imena Marijina iz Osijeka s voditeljem Jurom Smajićem i Zbor mladih Amadea iz Đakova s voditeljicom s. Natanaelom Palić. Maestro Sušić, profesor je glazbene kulture u Gimnaziji u Valpovu i u belišćanskoj Osnovnoj školi. Združeni Zbor mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije nastao je u pripremi za Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru 2017. godine. Također, Zbor je pjevao i na misi u povodu obljetnice posvete đakovačke prvostolnice sv. Petra, apostola u Đakovu 2018. godine.

Koncertu je prethodilo večernje misno slavlje koje je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić u koncelebraciji povjerenika za pastoral mladih Nadbiskupije i studentskog kapelana Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku Marija Žigmana i domaćega župnoga vikara Nikole Kaurina. Pjevanje je animirao združeni Zbor mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije u zajedništvu s domaćim župnim zborom mladih VIS Boanerges. Pozdrave je prije mise uputio domaći župnik Tadija Pranjić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja