Budi dio naše mreže

Vlč. Tušek: Pozovite mlade na bdijenje u svojim župama uoči Svih Svetih!

Iako se "Holywin" u organizaciji Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije neće moći održati u dosadašnjem obliku, pozivaju mlade da u svojim župama organiziraju bdijenje uoči Svih Svetih.

/ ps

Uoči svetkovine Svih Svetih, Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije običavao je organizirati “Holywin – svetost pobjeđuje” – misa, bdijenje i prigodni program koji bi okupio stotine mladih na zagrebačkoj Šalati. Međutim, kako javljaju iz Ureda, ove godine se neće moći održati u dosadašnjem obliku uslijed pandemije i potresa koji je pogodio glavni grad. Naime, dvorana Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati oštećena je u potresu, a trenutne epidemiološke mjere ne preporučaju okupljanje većeg broja ljudi.

Stoga, povjerenik za mlade vlč. Kristijan Tušek potiče da mladi u svojim mjesnim župama organiziraju bdijenje uoči Svih svetih, 31. listopada. “Pozovite mlade na svetu misu, katehezu i euharistijsko klanjanje koje može biti organizirano na razini župe ili dekanata”, poručio je Tušek. “Kao temu ovogodišnjeg Holywina preporučujemo život bl. Carla Acutisa, mladića kojeg je papa Franjo proglasio blaženim 10. listopada ove godine u Asizu. Neka on bude poticaj vama i svim mladima da se u ovim neizvjesnim vremenima pouzdamo u Božji plan te da utjehu pronađemo u našem Spasitelju”.

Ovdje možete pronaći i materijale za Holywin koje je pripremio Ured za pastoral mladih za program po župama.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja