Budi dio naše mreže

Vjeroučenici osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prva tri mjesta na Vjeronaučnoj olimpijadi i pobjednici kviza 'Pametna pitanja za pametne glave' Hrvatskog katoličkog radija u pratnji svojih vjeroučitelja sudjeluju na nagradnom hodočašću u Poljsku. 

/ dp

Preko Krapine, Maribora, Beča i Brna u srijedu su, 5. srpnja, stigli do Krakova u kojem su razgledali  katedralu, stari kraljevski grad Wawel, središnji Gradski trg, tvrđavu Barbakan i crkvu svete Marije.

“Uvečer nas je oprala kiša, ali nam nije pokvarila raspoloženje. Jučer smo posjetili poznati rudnik soli Wieliczka koji je pod zaštitom UNESCO-a, svetište Milosrdnog Isusa, grob sv. Faustine i svetište Ivana Pavla II.”, podijelili su dojmove za Hrvatsku katoličku mrežu hodočasnici iz Poljske.

Foto: HKM

U petak su hodočasnici na cjelodnevnom izletu u Jasnoj Gori, Gospinom svetištu koje se nalazi u gradu Chestochowi gdje će sudjelovati na misi, križnom putu i molitvi pred slikom milosrdnog Isusa.

Turistički dio prožet je duhovnim zahvaljujući vlč. Marku Milakoviću, župnom vikaru iz Nove Gradiške

Posljednjeg dana hodočašća posjetit će svetište Kalvariju Zebrzdovsku te razgledati Wadowice, rodno mjesto Ivana Pavla II.

“Turistički dio prožet je duhovnim zahvaljujući vlč. Marku Milakoviću, župnom vikaru iz Nove Gradiške”, istaknula je Snežana Kirinić Grubić, urednica HKR-ove emisije “Pametna pitanja za pametne glave”.

Na nagradnom putovanju sudjeluju učenici OŠ Mato Lovrak iz Nove Gradiške, OŠ Tučepi, OŠ Antuna Augustinčića iz Zaprešića, OŠ Milana Langa iz Bregane, Gimnazije Nova Gradiška, I. i III. gimnazije iz Zagreba.

“Atmosfera je odlična, a posebna zahvala ide organizatorima i pokroviteljima hodočašća, našim biskupima”, kazali su hodočasnici za HKM.

Foto: HKM

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja