Budi dio naše mreže

Jesmo li se izgubili u virtualnoj 'stvarnosti'? Kratki film 'A social life' koji je obišao brojne festivale i osvojio nekoliko nagrada predstavlja tužnu istinu o mnogim ljudima, posebice mladima, koji žive paralelni život društvenih mreža na kojima su stvorili lažnu sliku o sebi i postali ovisni o likeovima, kometarima, mnogim pratiteljima i 'prijateljima' koje nikad nisu sreli. Film je ujedno prilika za razmišljanje svakome od nas!

/ Tihana Semijalac

Društvene mreže zasigurno pružaju mnoge dobre mogućnosti, no velik je izazov za pojedinca ostati vjeran sebi, ponizan, neopterećen i imun na komentare i mišljenja pratitelja ili ‘prijatelja’ kad je u pitanju naš lik i djelo. I u stvarnom društvenom životu rado ćemo prikazati onaj bolji dio sebe, dok slabosti nesvjesno prikrivamo, a na društvenim mrežama gotovo u potpunosti kreiramo vlastitu sliku, ukrašavamo vlastitu stvarnost i postajemo zanimljivi čak i samima sebi. No, imamo li kontrolu nad virtualnom ‘stvarnošću’ ili je i nas najbezazlenije korisnike ‘uzelo’ pregledavanje likeova i komentara kako bismo se osjećali afirmiranima, cijenjenima, zanimljivima, željenima, i, najvažnije od svega, voljenima?!

O sebi je stvorila lažnu sliku među svojim prijateljima na društvenim mrežama. To shvati jednoga jutra kada se probudi, a njen odraz u ogledalu je zapravo kolekcija fotografija koje je objavila na društvenim mrežama.

Osmominutni film ‘A Social Life’ pokazuje što se dogodi kada osoba postane ovisna o društvenim mrežama, prenosi Srednja.hr.

Ovaj kratki film prikazuje dvije paralelne stvarnosti karijeristice Meredith koja živi život o kakvome je oduvijek sanjala – na društvenim mrežama. Ona nastoji živjeti uravnoteženim životom: ostati u tjelesnoj formi, puno raditi, družiti se s prijateljima. O sebi je stvorila lažnu sliku među svojim prijateljima na društvenim mrežama. To shvati jednoga jutra kada se probudi, a njen odraz u ogledalu je zapravo kolekcija fotografija koje je objavila na društvenim mrežama.

Producentica filma Kerith Lemon je spisateljica s bogatim iskustvom u kreativnom pripovijedanju. Vođena strašću prema emocionalno nabijenim pričama, često se bavi temama koje uzdižu žene, zrcale društvene komplikacije i stvaraju dijaloge među širokom publikom. Njezin redateljski debi ‘A social life’ premijerno je prikazan na Međunarodnom festivalu kratkog filma u Canberri gdje je dobio nagradu za najboljeg međunarodnog glumca, a obišao je i brojne festivale.

Lemon, međutim, kaže da joj je najvažnije bilo postaviti ga na internet kako bi ga što više ljudi vidjelo i posvijestilo si ovaj veliki problem. Ironično je što, da bi to postigla, video mora dijeliti upravo na društvenim mrežama.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja