Budi dio naše mreže

VIDEO Beskućniku Ivanu fr. Ivan Dominik poručio: Znam da si u VIP loži, tamo ti je i mjesto, jer si vrlo važan Isusu!

Objavljen je videozapis pjesme Dubine u izvedbi Amorosa uz molitvu fr. Ivana Dominika Iličića na prvom koncertu "Rijeka milosti" održanom u veljači u dvorani "Dinko Lukarić" na Kozali u Rijeci.

/ dt

Teško je zaboraviti prvi veliki duhovni slavljenički koncert humanitarnog karaktera “Rijeka milosti” na kojemu je oko dvije tisuće ljudi slavilo Gospodina. Koncert je za cilj je imao pomoć Kući utočišta koja skrbi o Riječkim beskućnicima. Od prodaje ulaznica skupilo se oko 92 tisuće kuna, a za beskućnike to znači stotinu obroka dnevno u trajanju od godinu dana. U novoobjavljenom videu s koncerta Amorose izvode pjesmu Dubine, a studentski kapelan fr. Ivan Dominik Iličić s mladima je molio da rijeke milosti i rijeke žive vode odagnaju svaku prepreku, “sve ono što je u močvari nataloženo”.

Dođi, Gospodine, u naše živote, da preko nas ta živa voda koja dolazi od tebe dolazi i drugima, posebno onima koji se osjećaju napuštenima od svih, posebno onima koji su beskućnici.

“Neka Živa voda prostruji močvarom naše domovine, daruj joj novo lice, Gospodine. Neka rijeka žive vode oživi našu domovinu, ovaj grad, naše obitelji i naše mlade, tolike krštene koji nikada nisu upoznali Tvoju ljubav. Rijeke žive vode potecite, preobrazite naša srca, odnesite svaku zavist, svaku sebičnost, svaku oholost, svaku umišljenost, odnesite svaki teret ideologija prošlosti i zločina… Rijeke, koje ste iz Srca Jaganjčeva potekle, odnesite svaku tamu. Dođi, Gospodine, u naše živote, dođi u naše zajedništvo, i neka dubine tvoje ljubavi žive u nama, da preko nas ta živa voda koja dolazi od tebe dolazi i drugima, neka dolazi i neprijateljima, posebno onima koji su u potrebi, posebno onima koji se osjećaju napuštenima od svih, posebno onima koji su beskućnici. Pošalji im, Gospodine, nas, da im kažemo da nisu beskućnici, da imaju dom u našem srcu i da svi zajedno imamo dom, Gospodine, u tvom srcu. Pošalji nas, Gospodine, njima”, molio je fr. Ivan Dominik.

Fr. Ivan Dominik zahvalio je što su neki od beskućnika na koncertu i posebno se obratio beskućniku Ivanu koji je sjedio u VIP loži: “Ivane, znam da si u VIP loži, tamo ti je i mjesto, jer si vrlo važan Isusu. Važan si i meni. Ti i svi ostali beskućnici. Važni ste meni i važni ste Isusu, važni ste svima nama. Hvala ti što si mi pomogao da susretnem dubinu Kristova lica u tvojim očima”, dirnut je govorio studentski kapelan u Rijeci nastavivši moliti za sve odbačene, prezrene i malene. Potaknuo je okupljene na molitvu za svećenike, da budu sveti svećenici, svećenici po Marijinu i Kristovu srcu, oni koji donose Isusa u ovaj svijet, u mrak ovoga svijeta, koji donose živoga Boga.

Fr. Ivan Dominik molio je i za Domovinu: “Neka Hrvatska bude svjetlo Europe, predziđe kršćanstva u ovom vremenu, proslavi se, Gospodine, u ovoj izmučenoj Domovini, natopljenoj tolikom mučeničkom krvlju…”

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja