Budi dio naše mreže

Članovi Franjevačke mladeži nastavili su u četvrtak, 28. srpnja, svoje hodočašće na tri rute po Hrvatskoj u okviru XXVII. hoda Frame.

/ mp/IKA

Framaši Zagrebačkog područnog bratstva su se uputili četvrti dan Hoda iz malog mjesta Štefanja prema Čazmi. Udaljenost od 16 kilometara framaši su prohodali za tri sata, pritom uživajući u pogledu na čazmanski kraj.

Prolazeći kroz sela, svjedočili su Krista pjesmom, molitvom i razmatranjem u šutnji. Naporan hod olakšala je okrjepa na brežuljku koji je otkrivao pogled na Čazmu. Nakon dolaska smjestili su se u gradsku dvoranu, uslijedio je ručak, odmor, a potom i kateheza te rad po grupama. Tema dana bila je „Nedostojno blagovanje Tijela i Krvi – Ispovijed“. Fra Marino Kuzminski potaknuo je framaše na razmišljanje o tome kako pristupaju ispovijedi i pričesti. Istaknuo je kako Bog daje sredstva spasenja u svakodnevnim gestama, kao što su pružanje ruke, zagrljaj, blagovanje kruha ili ispijanje (umjerenih količina) vina. Na takav način uputio je kako čovjek u svom odnosu s Bogom treba biti jednostavan, baš kao sv. Franjo. Potaknuti takvim mislima, slavili su sakrament pomirenja i euharistiju.

Dan su završili večernjom molitvom iz koje se istaknuo redak Psalma 30.: „Slušaj, Gospodine, i smiluj se meni; Gospodine, budi mi na pomoć!“

Četvrtak 28. srpnja framaši Osječkog područnog bratstva nastavili su svoj hod prema Rušćici. Po dolasku domaćini su im pripremili ručak s kojim su se okrijepili fizički, ali neki su kalorije i potrošili igrajući nogomet. Nakon fizičkog odmora nekome i umora duhovno su se napunili nagovorom kojeg je predvodila sestra Rafaela Jozić. Nakon zanimljivih skečeva uslijedilo je misno slavlje u crkvi Rođenja BDM. A nakon toga framaši su imali.

Dalmatinska bratstva hodočastila su do Danila, a u petak nastavljaju prema Šibeniku.

Započeo XXVII. hod Franjevačke mladeži | HKM

FOTO Drugi dan XXVII. Hoda Franjevačke mladeži

Nastavak XXVII. hoda Franjevačke mladeži

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja