Budi dio naše mreže

Članovi Franjevačke mladeži nastavili su u srijedu 27. srpnja svoje hodočašće na tri rute po Hrvatskoj u okviru XXVII. hoda Frame.

/ mp/IKA

Framaši Osječkog područnog bratstva stigli su u Garčin i smjestili se u dvoranu. Nakon što su se okrijepili tjelesno, uslijedila je i duhovna okrjepa. Počeli su s nagovorom fra Ivana Crnkovića o važnosti svećenika u Crkvi. Vrhunac dana bilo je slavlje mise.

Framaši Zagrebačkog područnog bratstva svoj su treći dan hodanja započeli u ranim jutarnjim satima. Ruta je bila duga 20 kilometara, od Bjelovara do Štefanja. Imali su stanku u mjestu Narta gdje ih je dočekala okrijepa i molitva jutarnje.

Malo nakon podneva, stigli su do odredišta u Štefanje. Ručali su te se smjestili u Vatrogasni centar Štefanje. Popodnevni program započeli su riječima dobrodošlice župnika Župe sv. Stjepana. Uslijedio je nagovor fra Franje Vuka o temi „Žrtveni karakter Euharistije“. O temi su nastavili razgovarati u radu po grupama. Sa župljanima su izmolili krunicu i proslavili misu koju je predvodo fra Franjo Vuk. Framaši su večernji program nastavili pjesmom i plesom predvođeni sestrama Filoteom i Maria Angelom uz radosno društvo mještana. Dan su završili klanjanjem i opuštenim druženjem do počinka.

Započeo XXVII. hod Franjevačke mladeži | HKM

FOTO Drugi dan XXVII. Hoda Franjevačke mladeži

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja