Budi dio naše mreže

Ključna riječ: frama

Tragovi sv. Franje u životima mladih

Povodom blagdana sv. Franje donosimo iskustvo jedne framašice, sada članice Franjevačkoga svjetovnog reda, kao poticaj svim vjernicima da svoju vjeru živimo u franjevačkom duhu, šireći mir i dobro!

Započeo XXVII. hod Franjevačke mladeži

Pod geslom ''Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni'' (Iv 6,54) u nedjelju 24. srpnja započeo je XXVII. hod Franjevačke mladeži (Frame).

"Neka imaju Duha Gospodnjega" – proslava 30 godina Frame

Franjevačka mladež je misom koju je u crkvi sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu predslavio krčki biskup Ivica Petanjak u zajedništvu s apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj mons. Giorgiom Linguom, te prigodnim programom na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, u subotu 30. travnja proslavila 30. obljetnica početka djelovanja u Hrvatskoj.

Fra Matej Jovanovac: Koga želim proslaviti u svojem životu: Boga ili sebe?

"Isusove riječi dovršeno je otkrivaju da su najvažnije stvari za Isusa bile volja Očeva i naše spasenje. Moram se, stoga, zapitati što mi je u životu najvažnije. Koga želim proslaviti u svojem životu: Boga ili sebe? Koji me motivi pokreću? Koliko moj život ide u smjeru na kraju kojeg ću s Isusom moći reći dovršeno je? ", fra Matej Jovanovac, franjevac trećeredac, magistar biblijskih znanosti te duhovni asistent FRAMA-e

Prva framaška primanja u HKM-u Würzburg

Mladi vjernici Hrvatske katoličke misije Würzburg primljeni su u godinu pripreme za davanje prvih framaških obećanja, nakon pola godine zajedničkog tjednog druženja.

Volontiranje na EXPO 2020 u Dubaiju bila mi je prilika za svjedočenje vjere nepoznatima i pripadnicima drugih religija

Završni je dan najveće svjetske izložbe EXPO 2020. Kroz šest mjeseci održavao se u futurističkom Dubaiju, arapskoj top-destinaciji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Izlagalo je 190 država, među njima i Država Vatikan. Vatikanski paviljon vodili su franjevci konventualci. Tu zadaću su dobili od Papinskoga vijeća za kulturu, jer je dosta njih u službi na Bliskome Istoku. Fratri su, pak, trebali kao ispomoć mlade volontere i angažirali su njih 72-oje iz raznih zemalja svijeta. Tu sreću imali su i naši: Lea Banovac i Luka Božanović.

Gospodine, hoću li ostvariti ono što si za mene predodredio?

"Želim vjerovati da ćeš me čuti, da ćeš mi se smilovati za sve nedostojne trenutke u mom životu. Vjerujem, pomozi mojoj nevjeri. Postoji jedan strah veći od onog hoću li izdržati kad se budemo gledali oči u oči: hoću li ispravno odlučiti, hoću li prepoznati Tvoju volju u svom životu. Hoću li ostvariti ono što si Ti za mene predodredio. Ne usuđujem se, Gospodine, slijediti svoje snove, ne usuđujem se slušati Tvoj glas, idem zaobilaznim putevima", piše fra Ante Bešlić, franjevac Provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja