Budi dio naše mreže

Pod geslom ''Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni'' (Iv 6,54) u nedjelju 24. srpnja započeo je XXVII. hod Franjevačke mladeži (Frame).

/ im

Zagrebačko područno bratstvo započelo je svoje hodočašće u Koprivnici, a stotinjak framaša sutra će se zaputiti prema Novigradu Podravskom. Splitsko-dalmatinsko i Zadarsko-šibensko područno bratstvo svoje hodočašće započelo je u Sinju, a sutra će se četrdesetak framaša zaputiti prema Prugovu. Osječko područno bratstvo započelo je svoje hodočasće u Semeljcima, a sutra će se osamdesetak framaša zaputiti prema Đakovu.

Framaši Zagrebačkog područnog bratstva počeli su se okupljati u 15h u Osnovnoj školi braće Radić u Koprivnici, a u 16h je počeo službeni program. Predstavljeni su geslo, himna i zastava, a nakon toga je počeo prvi rad po grupama gdje su framaši imali priliku međusobno se upoznati. U 17:50 predmolili su krunicu Blažene Djevice Marije, a nakon toga je uslijedio vrhunac dana, sveta misa koju je predvodio provincijal Franjevačke provincije Svetih Ćirila i Metoda, fra Milan Krišto.

U današnjim čitanjima posebno se ističe Abrahamova ljubav prema svakome čovjeku u želji da ga spasi od vječne osude, a Isusove riječi: “Ako dakle vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju, koliko li će više Otac s neba obdariti Duhom Svetim one koji ga zaištu!”‘ pokazuju koliko je predanje u Očeve ruke ključno za dublji odnos s Njime. Ako netko ljubi osobu, a ne vjeruje joj, zove li se to uopće ljubav? “Ljubav sve vjeruje”, a Gospodin od nas upravo traži tu savršenu ljubav i traži od nas da ga ištemo, ali s djetinjim povjerenjem.

Provincijal je istaknuo koliko je bitna Abrahamova zagovorna molitva i da nas ona potiče da molimo za svaku osobu jer ako za nekoga ne možemo moliti to ukazuje na naše osobne blokade, a Isus svojim sinovskim stavom kojim ulazi u molitvu pokazuje nam kako da i mi ulazimo u molitvu.

Nakon mise uslijedila je večera i slobodno vrijeme, a klanjanjem našem Isusu završili smo ovaj prekrasan prvi dan. Braća i sestre uistinu podižu naše umorne duše!
Gospodin vam podario svoj mir!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja